Hoog scoren in Google

Om hoog te scoren in Google is eigenlijk een heel vak apart maar ik zal proberen de basis uit te leggen. Een basis om te begrijpen hoe Google en andere zoekmachines je website bekijken, beoordelen en indexeren. Zodat men een idee krijgt wat men zou kunnen doen om hoog te scoren in Google. Het een combinatie is van verschillende factoren die Google gebruikt om een website hoger te plaatsen dan een andere website in de index.

Je scoort hoger in Google als je website interessanter en informatiever is dan andere websites.

Meer bezoekers

Om te beginnen moet je er altijd vanuit gaan dat je de website maakt voor de bezoekers en niet alleen voor Google. De bezoekers zijn de mensen die uiteindelijk bepalen of de website interessant genoeg is voor anderen. Google bekijkt het bezoekersgedrag door te kijken naar de tijd dat men op de website blijft. Ook ziet Google hoeveel pagina’s men bekijkt per bezoek en of dat mensen terug komen.

Voordat Google je website toont in de zoekresultaten zal je ten eerste moeten zorgen dat Google je website goed kan indexeren. Een lege pagina of hooguit enkele foto’s zal Google niet als interessant zien om te tonen aan anderen. Er is content nodig en deze moet interessant zijn voor anderen.

Voordat je hier dus echt mee verder kan moet je dus eerst zorgen dat je meer bezoekers krijgt. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Belangrijkste lijkt Google maar is niet helemaal waar want Google plaatst pas je website in de index als anderen het voldoende interessant vinden. Dus eerst moet je zorgen dat bezoekers komen. Die moet je als het waren naar je website lokken. Je moet er voor zorgen dat mensen je website zien of een reden hebben om je website te bezoeken. Dit gebeurd voornamelijk door backlinks. Dit zijn links op andere websites naar jouw website. Je zal je website dus moeten promoten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Je website promoten

Backlinken of website promoten. Je links door geven via social media, fora, persberichten enz. enz. is een goede manier om je website te promoten en meer bezoekers naar je website te halen.

Dit is dus om je bezoekers op een andere manier dan via zoekmachines naar je website te lokken. Dit is nog maar een onderdeel om hoog te kunnen scoren in Google. Om hoog te kunnen scoren zal je dus je website moeten optimaliseren voor SEO, Search Engine Optimization. Dit betekend dat je de website moet optimaliseren zodat zoekmachines kunnen begrijpen waar het overgaat. Het moet dus voldoende aan de eisen en wensen van Google. Als een zoekmachine de website niet kan begrijpen, kan die het ook niet beoordelen en dus niet indexeren.
Hoog scoren in Google Freelance website ontwikkeling

Google index

Google bezoekt per dag miljoenen pagina’s die allemaal bekeken en beoordeeld worden volgens verschillende regels. Hiervoor maakt Google gebruik van een special algoritme maar laten we dat nu even vergeten. Belangrijk is te begrijpen waar Google naar kijkt. We hebben eerder al besproken dat Google kijkt naar hoe bezoekers de website bekijken, hoelang en hoeveel pagina’s ze bekijken.

Google gebruikt een lange lijst met punten waar ze naar kijken als ze een website bezoeken. Aan de hand van deze gegevens bepaald Google op welke plek je in de zoekresultaten komt. UIteraard moet jouw website vergeleken met andere website om te bepalen welke boven de andere komt te staan. Waarschijnlijk zal je gezien hebben dat er meerdere zijn met een website over hetzelfde onderwerp als jij en je zal dus moeten zorgen dat jouw website beter is en zo dus hoger komt in de zoek resultaten van de zoekmachine. Als je weet waar Google naar kijkt om jouw website te beoordelen dan kan je je website daarvoor optimaliseren.

De belangrijkste onderdelen waar Google naar kijkt om je website te beoordelen zijn:

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Hoe hoog scoren in Google

Ten eerste zal je er dus voor moeten zorgen dat je website beter is dan die van je concurrenten. Ook dat je website beter geoptimaliseerd is voor SEO en dus dat zoekmachines je website beter kunnen beoordelen en indexeren.

Denk niet dat alleen Google of de zoekmachines mensen naar je website stuurt maar zorg ook dat je op andere manieren mensen naar je website haalt. Vergeet niet dat je niet alleen aan online promoten moet denken maar ook aan offline promotie.

Je moet ook niet vergeten dat je geduld moet hebben. De mensen moeten je website nog vinden en de zoekmachines moeten je website nog beoordelen en indexeren. Dat gaat allemaal niet zo snel als dat je misschien zou willen. Als je geen geduld hebt kan je zelf zo veel mogelijk promotie doen voor je website. Maar maak geen gebruik van trucjes (blackhat SEO) om hoger te scoren in Google. Er zijn vele trucjes mogelijk maar Google wordt daar steeds slimmer in. Als ze merken dat je allerlei trucjes toepast dan zal Google je hiervoor straffen en je lager plaatsen in de zoekresultaten.

In ieder geval zal nu duidelijk zijn dat hoog scoren in Google niet makkelijk is en dat er hard voor gewerkt moet worden. Ik hoop dat ik je hier een duidelijk beeld heb kunnen geven waar je zoal aan moet denken om hoger te kunnen scoren in Google.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*