Gratis meer bezoekers naar je website

Gratis meer bezoekers naar je website halen wil natuurlijk iedereen maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt maar het is zeker niet onmogelijk.
Om te beginnen moet je er altijd vanuit gaan dat je de website maakt voor de bezoekers en niet alleen voor Google. De bezoekers zijn de mensen die uiteindelijk bepalen of de website interessant genoeg is. Google ziet het bezoekersgedrag bijvoorbeeld door de tijd dat men op de website blijft en hoeveel pagina’s bezoekers bekijken per bezoek en dat mensen terugkomen.

Uiteraard zijn er heel veel manieren om gratis meer bezoekers naar je website maar de belangrijkste zijn:

Bouw je website voor je bezoekers en niet voor Google of voor jezelf

SEO en gratis meer bezoekers naar je website

SEO staat voor Search Engine Optimization, of wel optimalisatie van je website voor zoekmachines. Hiermee wordt bedoeld dat je je website zo goed mogelijk aanbied voor Google en andere zoekmachines.

Uiteraard is Google een zeer belangrijke factor voor het krijgen van meer bezoekers. Voordat Google je website toont in de zoekresultaten zal je ten eerste moeten zorgen dat Google je website goed kan indexeren. Om te zorgen dat Google en andere zoekmachines je website kunnen indexeren zal je je website moeten optimaliseren voor SEO. Kort gezegd is dat je moet zorgen dat zoekmachine snel kunnen zien waar het over gaat.

SEO is er niet alleen voor om te zorgen dat zoekmachines je website kunnen indexeren maar kan er ook voor zorgen dat je nog hoger in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachine komt te staan. En dit heeft weer tot gevolg dat zoekmachines gratis meer bezoekers naar je website sturen.

Voordat je hier dus echt mee verder kan moet je dus zorgen dat je op een andere manier bezoekers krijgt. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Belangrijkste lijkt Google voor heel veel mensen. Dit is niet helemaal waar want Google plaatst pas je website in de zoekresultaten als anderen het voldoende interessant vinden. Dus eerst moet je zorgen dat bezoekers komen en hiervoor moet je website dus gaan promoten.

Gratis meer bezoekers naar je website freelance website ontwikkeling

Promotie website

Je moet er voor zorgen dat mensen je website zien en weten dat je website dus bestaat. Je moet ze een reden geven om je website te bezoeken. Veel mensen proberen hiervoor voornamelijk zoveel mogelijk backlinks te krijgen. Dat is ook weer een belangrijke factor voor zoekmachines om te bepalen of je website interessant genoeg is. Dit is niet de enige manier om gratis meer bezoekers naar je website te halen. Er zijn vele manieren om je website te promoten, enkele mogelijkheden zijn.

Dit is dus om je bezoekers op een andere manier dan via zoekmachines naar je website te lokken. Dit is een belangrijk onderdeel om meer bezoekers op je website te krijgen. Het backlinken is bedoeld om je link op zo veel mogelijk websites te krijgen en hiervoor zijn een heleboel mogelijkheden. Probleem is dat backlinken ook nadelige gevolgen kan hebben voor je SEO. Links op website die niets met jouw ontwerp te maken hebben werken je SEO tegen. Backlinks kopen kan er voor zorgen dat website nooit in de zoekresultaten van Google komen.

Social Media

Social Media zoals Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram en Pinterest worden door sommige gezien als de belangrijkste factoren om meer bezoekers te krijgen en hoger te scoren in Google en andere zoekmachines. Eigenlijk moet men kijken naar de vorm waarop social media gebruikt wordt om meer bezoekers te krijgen. Google zal bijvoorbeeld je links op facebook niet als belangrijk zien maar de links op twitter bijvoorbeeld weer wil. Dit heeft eigenlijk te maken met de manier waarop Facebook werkt. Facebook is voor iedereen zodat iedereen zich met elkaar kan contacteren. Dat is dus echt sociaal en heeft verder weinig met zakelijkheid te maken, Twitter wel, en daar zit het verschil. Twitter en zeker Linkedin zijn vooral meer voor freelancers, bedrijven en voor de mensen die willen netwerken op hun vakgebied.

Of dat zoekmachine kijken naar de links op social media is eigenlijk niet zo heel belangrijk als je kijkt naar het werkelijke nut van social media voor je website. Ten eerste kan iedereen zich bij je aansluiten en zo kan iedereen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op je website. Als je links plaatst heb je ook een grote kans dat mensen via die links je website bezoeken. Zo krijg je dus meer bezoekers omdat je meer mensen op een eenvoudige manier kan bereiken. Dat je meer bezoekers krijgt zal dan uiteindelijk ook voordeel hebben voor je positie in Google en andere zoekmachines.

Je kan ook zorgen dat mensen je artikelen kunnen delen op social media. Anderen hebben misschien een hoop vrienden op social media. Als deze jouw website promoten op Social Media krijg je gratis meer bezoekers naar je website

Adverteren

Je kan op verschillende manieren adverteren, je kan bijvoorbeeld advertenties plaatsen op advertenties sites. Men kan ook Adwords gebruiken wat dan wel geld kost. Je kan er ook voor kiezen om direct op andere sites te adverteren. Sommige site bieden de mogelijk om tegen een vergoeding te adverteren op hun website. Andere bieden het gratis aan in combinatie met dat jij een link van hun plaatst op jouw website. Dit is dan weer link delen. Zorg er dan wel voor dat je adverteert op een website die overeenkomsten heeft met het onderwerp van jouw website.

Ja kan op andere website adverteren door middel van banners maar je kan ook gebruik maken van tekstlinks. De tekstlinks zijn nuttiger want het is namelijk zo dat men eerder op een tekstlink klikt dan op een banner. Banners zijn interessant als je echt een merk wilt opbouwen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Gratis meer bezoekers naar je website of niet?

Wie wil er niet meer bezoekers? Waarschijnlijk iedereen maar waarschijnlijk zal iedereen willen dat het allemaal vanzelf gaat maar helaas is dat niet mogelijk.

De bovenstaande zaken zijn de belangrijkste punten waar men aan moet denken om gratis meer bezoekers te krijgen op de website. Erg belangrijk is structureel te werken en geduld te hebben. Het is een spirale werking. Je zorgt eerst dat de mensen iets aan de website hebben. Dat deze dus ook bezoekersvriendelijk is voor een betere bezoekerservaring. En ook geoptimaliseerd is voor SEO zodat zoekmachine jouw website op de juiste manier kunnen indexeren en een betere positie kunnen bepalen in de zoekresultaten. Daarna zorg je dat mensen naar je website komen en de meer mensen de hoger je komt in Google. Als Google tenminste de website als goed beoordeelt volgens hun eigen manier van beoordelen. Zo geeft Google je steeds meer bezoekers en jij zorgt dat er meer mensen komen en ook terugkomen. Zo ga je stapje voor stapje omhoog in Google en krijg je steeds meer bezoekers.

Nu zal je denk dat dit erg veel werk is maar als het eenvoudig zou zijn zou iedereen hoog in Google scoren en heel veel bezoekers krijgen en ook dat is niet mogelijk. Google probeert zijn bezoekers de beste mogelijkheden te bieden op de zoekwoorden die men invoert. Je moet dus beter zijn dan je concurrenten en wat ook heel erg belangrijk is te zorgen dat je domineert op je vak gebied. De mensen die je naam zien en over je lezen de meer beroemdheid je krijgt en hierdoor zal je dus ook steeds meer domineren op jouw vakgebied.

Eerlijk duurt het langst en het belangrijkste is dat je je website maakt voor je bezoekers, dat hoeven niet direct potentiƫle klanten te zijn maar dat kunnen ze wel worden. Hard werken wordt beloond maar probeer het zo slim mogelijk te doen door met minder werk een beter resultaat te verkrijgen.
Luister goed naar klanten en bezoekers. Let op de woorden en termen die men gebruikt want dit kunnen goeie keywords zijn. Speel ook in op de behoeftes en wensen van de bezoekers. Bied wat de mensen zoeken en bied niet alleen wat je wilt aanbieden en eventueel verkopen.
Kijk ook goed naar je concurrenten, beter goed gestolen dan slecht verzonnen natuurlijk. Misschien kan jij het zelfs nog verbeteren.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*