Website onderhoud verstandig?

Is website onderhoud verstandig? Of weg gegooid geld? Goede vraag voor mensen die een website of webshop hebben waar ze geld mee verdienen of waarvan de website een belangrijke representatie is van het bedrijf. Voor mensen die een persoonlijk blog hebben of het gewoon voor de hobby doen is het minder belangrijk maar kan wel handig zijn.

Laten we eens bekijken welke vormen van website onderhoud mogelijk zijn en wat hier de voor- en nadelen van zijn. De 4 vormen van website onderhoud die we hier zullen behandelen.

Andere belangrijke onderdelen die we hier ook zullen behandelen zijn.

Website onderhoud verstandig?

Men zal zelf begrijpen dat als je je auto niet onderhoud hij minder lang meegaat. Dit zelfde geldt eigenlijk ook voor je website. Vooral in het internettijdperk gaan de ontwikkelingen super snel. Dagelijks komen er nieuwe technieken uit maar worden hackers ook steeds vindingrijker. Niemand vindt het leuk als op een dag zijn of haar website niet meer laad of dat de website is gehackt en allerlei problemen veroorzaakt.

Er zijn verschillende reden waarom iemand zijn website en of webshop zou moeten onderhouden. Ten eerste moet je zorgen dat je website online blijft en dat die altijd bereikbaar zal zijn voor de bezoekers. Je kan hierdoor potentiƫle nieuwe klanten missen. Je geeft een onprofessionele indruk aan je bezoekers wat slecht is voor je reputatie. Dus onderhoud is al belangrijk om de website online te houden.

Er is nog een reden waarom onderhoud zo belangrijk is voor je website. Het is namelijk de bescherming tegen hackers. Voornamelijk populaire cms zoals WordPress en Joomla zijn vaak doelwit van aanvallen. Als je bijvoorbeeld plugins en theme niet update dan heb je ook geen nieuwe beveiligingsupdates als die er zijn. Hackers weten dit en zullen proberen om hier gebruik van te maken.Dus de 2 belangrijkste reden om je website te onderhouden zijn om te zorgen dat je website online blijft voor je bezoekers en om de website te beveiligen tegen hackers. Met name de beveiliging is erg belangrijk want als je dat niet op tijd door hebt kan het weleens een enorme klus zijn en kostbaar.

Website onderhoud. Freelance website ontwikkeling

Geen onderhoud, wachten tot het fout gaat

Als de website helemaal niet wordt onderhouden dan is het een kwestie van afwachten tot het fout gaat. Stel dat het op een dag verkeerd gaat en de website is offline. Men kan dan snel eventjes alles updaten met de hoop dat dat het probleem oplost. Als dit lukt heb je geluk gehad maar uit ervaring is duidelijk dat dit het probleem eerder verergert.

Als je website is gehackt en je hebt geen back-up dan kan je wel eens een heel groot probleem hebben. Dit kan erg kostbaar zijn als je hiervoor iemand moet inschakelen om het probleem op te lossen.

Als je verbeteringen of aanpassingen hebt dan moet je daar iedere keer iemand voor zoeken dit het voor je kan doen.

Automatische updates van CSM, als beschikbaar is

CMS als WordPress hebben de mogelijkheid zelf cms, plugins en theme te updaten wanneer een update beschikbaar is. Dit kan handig zijn voor mensen die geen ingewikkelde website hebben en geen speciale aanpassingen hebben gedaan. Dan is je website altijd up-to-date maar als er nieuwe lay-outs en instellingen zijn kan het zijn dat sommige zaken ineens niet goed meer werken.

Een groot bekend probleem met automatische updates is dat je het niet door hebt als er updates zijn die de website ontregelen en zelfs offline kan halen. Er is altijd een kleine visuele controle nodig na elke update.

Het risico is zo wel een stuk lager dan helemaal geen onderhoud te doen maar je bent niet 100% zeker dat je website altijd online is en voldoende is beveiligd. En als er zich een probleem voordoet ben je meestal te laat.

Wil je echt zorgeloos ondernemen en is je website een belangrijke representatie voor je bedrijf dan kan je niet zonder goed onderhoud.

Zelf website of webshop onderhouden

Zelf een website of webshop onderhouden is mogelijk als je deze is gebouwd met WordPress, Joomla of Magento. Hier heeft men niet veel programmeer kennis voor nodig en veel basic zaken kan men zelf up-to-date houden. Men moet hier wel echt tijd insteken en het onderhoud serieus nemen. Als er dan echt een probleem is kan men altijd nog iemand inhuren om het probleem op te lossen. Dit kan dan wel weer duurder uitkomen uiteindelijk.

Als je zelf verstand hebt van programmeren en misschien zelf de website hebt gebouwd, dan is het natuurlijk duidelijk dat je zelf het onderhoud doet. Als je er dan een keertje echt niet uitkomt kan je een specialist inhuren. Het voordeel is dat je er dan zelf ook nog iets van opsteekt. Volgende keer doe je ook dat zelf.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Website onderhoud uitbesteden

Wil je echt zorgeloos ondernemen en is je website een belangrijke representatie voor je bedrijf dan kan je niet zonder goed onderhoud. Vooral een grote webshop wil je niet een dag offline hebben. Grote bedrijven kunnen vooral niet zonder onderhoud omdat zij constant aan hun reputatie moeten denken en professioneel moeten overkomen. Dit geeft ook meer vertrouwen bij bezoekers.

Grote bedrijven hebben vaak zelf iemand in dienst die alles onderhoud en ook regelmatig veranderingen en verbetering doorvoert op de website. Dit is iemand die constant met de website bezig is dus ook altijd ziet wanneer iets gebeurd en meestal op het moment dat het gebeurd. Dit is de beste oplossing maar niet iedereen heeft hier een budget voor natuurlijk.

Andere bedrijven die hun website door een internetbureau of webdesign bureau laten bouwen hebben vaak de neiging om dit bureau al hun problemen te laten oplossen en ook al hun kleine aanpassingen te laten doen. Aan dezelfde partij besteden zij ook hun maatwerk oplossingen uit. Gevolg is dat ze iedere keer weer een rekening ontvangen en die kunnen redelijk oplopen. Tenzij ze er een soort van onderhoudscontract aan hebben gekoppeld. Dit komt ook veel voor. Als men een website aanbied met een onderhoudscontract is de prijs gunstiger in het begin. De rest verdienen ze dan terug door het onderhoud wat ze vaak slecht en onvoldoende doen. Beste is om hier heel voorzichtig mee te zijn.

Je kan dit ook anders doen. Stel dat je iemand je website laat bouwen en de prijs lijkt een beetje hoog dan kan je voorstellen om ook onderhoud te nemen. Met andere woorden probeer je zo de prijs te drukken wat je dan later betaalt via het onderhoud. Zorg wel dat het gunstiger is voor je zelf. Belangrijk is dat je niet direct voor lange tijd vast zit aan een onderhoudscontract. Je bent er dan wel zeker van dat de website up-to-date blijft en problemen goed en snel opgelost kunnen worden.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Waar moet je op letten als je onderhoud uitbesteed?

Zoals met elk contract moet je natuurlijk uitkijken voor de valkuilen. Aan de andere kant wil je ook geen onnodige kosten hebben omdat men bijvoorbeeld maar enkele uurtje besteden en de rest factureren. Zo zijn er heel veel zaken waar je aan moet denken als je je website of webshop laat onderhouden. Hier een lijst met aandachtspuntjes.

Misschien zijn er nog meer punten waar men op moet letten maar dit zijn de belangrijkste.

De prijs van onderhoud

Uiteraard is de prijs heel erg belangrijk. De gene die het onderhoud aanbied zal hier ook als eerst naar kijken. Een beetje de website bijhouden en up-to-date houden mag niet veel kosten, dat zal duidelijk zijn. Heb je heel veel onderhoud en bied men overal bij te helpen en kleine problemen zonder kosten oplossen mag wat meer kosten. Vooral als men grotere aanpassingen en verbeteringen voor een betere prijs kunnen aanbieden is dat iets extra.

De prijs van onderhoud is afhankelijk van de extra’s, dus niet in het up-to-date houden van de website. Het gaat om de meerwaarde. Dit zit meer in de technische aanpassingen en verbeteringen die gratis gedaan kunnen worden maar ook grote aanpassingen verbetering zou men voor een betere prijs moeten kunnen aanbieden. Dit is waar je uiteindelijk op zal besparen en zo verdien je min of meer het onderhoud weer terug.

Ander belangrijk punt voor de waarde is of men ook kan helpen met SEO en dergelijke zaken. Stel dat men ook deze zaken in de gaten kan houden dan betekent dat dat je ook meer bezoekers zal krijgen. Hierdoor krijg je dan ook meer klanten en het onderhoud verdient zichzelf dan terug in de extra winst die je maakt.

Wat moet je voorkomen?

Zorg dat je niet vast zit aan een langdurig contract en dat je het makkelijk kan stoppen of je website door iemand anders laten onderhouden. Je moet zorgen dat het geen blok aan de been wordt maar een extra motor voor website die je zorgeloos laat ondernemen.

Er zijn vele bedrijven die goedkoop een website bouwen maar je moet dan ook een lang onderhoudscontract afnemen. Dit onderhoud is vaak erg matig en men zal proberen om meer aan je te verdien via andere diensten dat men aanbied. In dit geval is het beter iets meer te betalen voor het bouwen van de website en niet direct vast te zetten aan een lang duren en vaak duur onderhoudspakket.

Als je een zeer eenvoudige website hebt en er wordt geen geld mee verdient, niet direct maar ook niet indirect, dan is onderhoud niet nodig of het moet heel erg goedkoop zijn.

En als laatste en meest belangrijk: Voorkom dat je te veel betaalt.

WordPress onderhoudspakket aanvragen

  Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

  Reageer

  E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *
  *