Beperk niet-gebruikt JavaScript

Beperk niet-gebruikt JavaScript of beter gezegd probeer alleen te laden wat je gebruikt en meer niet. Het kost je bandbreedte om onnodige zaken te moeten downloaden. Dit is nu niet alleen slecht voor je pagespeed en Web Vitals maar ook voor je SEO. Belangrijk is te weten hoe je dit kan oplossen.

Vooral gebruikers van WordPress hebben de neiging heel veel plugins te gebruiken. Voor elk klein dingetje is er wel een plugin te vinden en dit worden geïnstalleerd. Elke plugin heeft extra files voor javascript, jQuery en CSS. Dit is vaak de reden waarom er te veel ongebruikte Javascript wordt geladen op een website.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Beperk niet-gebruikt JavaScript

Als je WordPress gebruik probeer dan eerst zoveel mogelijk plugins te verwijderen. Bedenk of je het echt nodig hebt en het waard is om je pagespeed hierdoor te verminderen. Meestal kan je zo al veel zaken vinden die je eigenlijk niet nodig hebt.

Andere oplossing kan zijn dat je uitzoekt wat de grote javasript files zijn. Deze files hebben veel javascript dat niet gebruikt wordt. Als je kennis hebt van Javascript zou je dit kunnen opruimen. Meeste hebben deze kennis niet. Maar voor de mensen die dat wel hebben kunnen hiervoor Chrome gebruiken.

In chrome in de developer tools zit een tab coverage waar je kan zien welk javascript niet gebruikt wordt. Dit is wel veel werk om te doen maar op deze manier kan je alles behouden en proberen om alle onnodige javascript te verwijderen.Een veel makkelijkere oplossing is te kijken welke files je wel en niet nodig hebt en waar en deze te laden op de pagina waar het gebruikt wordt. Het punt is dat vaak alles op elke pagina wordt geladen. Je hebt bijvoorbeeld alleen een slider op de home page. Dan moet je alleen op de home page de javascript en css voor deze slider laden. Dit is makkelijker dan javascript files te strippen.

Beperk niet-gebruikt JavaScript Freelance website ontwikkeling

Er zijn nog andere manieren om dit te verbeteren en een goede is om helemaal geen javascript te gebruiken. Andere manieren zijn vaak te technisch en zullen in de toekomst apart behandeld worden voor verschillende cms.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*