Bezoekersgedrag en SEO

Zoals men misschien al weet is het bezoekers gedrag op de website belangrijk voor je positie in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Het gedrag van de mensen geeft namelijk aan hoe de bezoekers je website beoordelen. Daarom bespreken we hier het bezoekersgedrag en SEO.

Hier spelen enkele belangrijke factoren in mee en dat zijn:

Page speed voor bezoekersgedrag en SEO

We beginnen met Page Speed want daar begint eigenlijk alles mee. Dit is niet direct iets voor het bezoekersgedrag en SEO maar is een zeer belangrijk onderdeel dat hier wel in meespeelt. Een goede Page Speed zal zorgen dat men snel ziet waar de pagina over gaat. Laad de website niet snel genoeg dan heeft men de neigen weg te gaan. En als men weg gaat voordat ze de website kunnen bekijken zijn alle overige zaken onbelangrijk. Dan kan de website nog zo mooi zijn maar als men de website niet bekijken is het allemaal voor niets geweest.

Tijd op website

Hoelang mensen op je website blijven geeft aan hoe interessant de bezoekers de website vinden. Als het niet interessant is gaan ze direct weer weg en als het interessant is dan blijven ze.
Als je een website hebt met interessante informatie dan zal men gaan lezen en dus meer tijd op de website blijven. Als men niet vindt wat men zoekt dan gaan ze vaak direct terug naar de zoekmachine en beginnen een andere zoekopdracht. Of iemand verder gaat op de website wordt bepaald in de eerste secondes dat men de website opent. Dat is ook waarom page speed zo belangrijk is.

Als men direct weer weggaat van de website dan noemt men dit “rebounce” wat men kan terug vinden in de statistieken van de website.

Bezoekersgedrag en SEO is de reden waarom je een website moet bouwen voor je bezoekers en niet voor Google

Het is dus heel erg belangrijk dat men bij het open van de website direct het gevoel hebben dat ze gevonden hebben wat ze zochten. Nu moet je er nog voor zorgen dat men op de website blijft en hiervoor is maar 1 oplossing. De bezoeker moet vinden wat hij zoekt en het moet voldoende interessant zijn om verder te lezen.

Er zijn mensen die zeggen dat multimedia erg belangrijk is voor de website vanwege bezoekersgedrag en SEO maar dat is eigenlijk maar om 1 reden. Als men een website opent en een video wordt getoond dan is men vaak al snel geneigd de video af te kijken. Zo hou je dus mensen dus voor een tijdje op je website.

Bezoekersgedrag en SEO Freelance website ontwikkeling

Wat je dus moet doen is de bezoekers entertainen en de informatie verschaffen die men zoekt. Je moet de mensen een reden geven om op de website te blijven. Nu is waarschijnlijk ook wel duidelijk waarom je een website moet bouwen voor je bezoekers en niet voor Google.

Aantal bezochte pagina’s

Dit zou misschien een onderdeel kunnen zijn van de “tijd op website” maar het is wel belangrijk hier iets beter naar te kijken. Stel je hebt een website over internetmarketing waarin je een onderdeel hebt over SEO. Als iemand in Google op SEO zoekt en dan op jouw website komt, op een pagina over SEO, dan kan het zijn dat men dat misschien wel interessant vindt. Maar als men na het lezen van het artikel weg gaat dan heeft de bezoeker maar 1 pagina bezocht.

Als iemand nu op dezelfde manier op je website komt en ziet dat er nog veel meer interessante zaken staan dan zal men meer pagina’s bekijken. Men zal dan dus ook langer op de website blijven. Dit is natuurlijk veel interessanter voor Google dan dat men alleen maar langer blijft op 1 van je pagina’s.

Belangrijk hierbij is dan ook de structuur van de website en of de website overzichtelijk is of niet. Je kan ook gebruik maken van gerelateerde artikelen en interne links. Je moet er dus voor zorgen dat men gedwongen wordt meer te lezen op je website. De kans is dan dus ook groot dan men terug zal komen.

Terugkerende bezoekers

Waarschijnlijk zal je gehoord hebben dat het aantal unieke bezoekers op je website erg belangrijk is. Maar eigenlijk is het aantal terugkerende bezoekers ook erg belangrijk en mag zeker niet onderschat worden. Het is een teken dat het erg interessant is of een goede basis voor belangrijke informatie.

Er zijn vele redenen te bedenken waarom mensen terugkeren en is vaak erg afhankelijk van het onderwerp. De actualiteit van de website geldt voor ieder onderwerp. Iedereen wil op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes. Als men de website een belangrijk bron van informatie vindt dan zal men regelmatig terugkeren.

Als je website voldoende belangrijke informatie heeft dan zullen mensen ook vaker terugkeren. Het kan zijn dat mensen terug komen omdat ze je website gebruiken als een soort van naslagwerk. het kan ook zijn dat men op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen.

Er is een vrij eenvoudige manier om mensen vaker terug te laten keren en Hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op je website. De drie belangrijkste zijn:

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is de makkelijkste. Als je mensen zover krijgt om zich in te laten schrijven op je nieuwsbrief dan kan je hen iedere keer op de hoogte stellen van de ontwikkelingen op je website en het onderwerp. Tevens is het een zeer interessant tool voor Internet Marketing.

RSS

RSS wordt vaak onderschat. RSS is een eenvoudige opzet van je website dat men kan inlezen via speciale rss-readers. Iedereen die op je website komt kan zich hierop inschrijven zodat iedere keer dat je iets nieuws plaatst dat men hier dan een melding van krijgt. Gebruik hiervoor altijd samenvattingen en geen complete artikelen. Als de samenvatting interessant genoeg dan zal men de rest gaan lezen op de website.

Reacties en commentaar

De reacties op berichten lijkt op het eerste moment misschien niet iets waardoor mensen terug komen. Mogelijkheid is om bezoekers te laten aangeven op de hoogte gesteld te worden van nieuw reacties op de pagina waar men al een reactie heeft geplaatst. De bezoeker zal dan een mailtje ontvangen dat er een nieuwe reacties is. Men moet wel naar de website gaan om die reactie te bekijken.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Bezoekersgedrag en SEO

Dit geeft hopelijk duidelijk aan waarom het bezoekersgedrag en SEO zo belangrijk is voor je positie in Google en andere zoekmachines. Om het gedrag van je bezoekers te kunnen beïnvloeden moet je dus zorgen dat je website is gemaakt voor je bezoekers en niet voor Google alleen. Je moet je bezoekers leveren wat men zoekt en ze op de website houden en een reden geven om weer terug te keren. Dit klinkt niet zo moeilijk maar dat kan nog wel eens tegenvallen.

Er zijn vele factoren die het gedrag van bezoekers op je website bepalen. Naast de eerder genoemde factoren zijn de volgende factoren ook erg belangrijk voor het bezoekersgedrag:

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*