SEO Zoekmachine optimalisatie

SEO Zoekmachine optimalisatie bestaat al zolang Google bestaat en veranderd met de dag. Wie hoog wil scoren in de zoekresultaten kan niet zonder goede SEO Zoekmachine optimalisatie. Men zal dit constant bij moeten houden. Sinds 2021 gaat Google nu ook kijken naar Web Vitals en een belangrijk onderdeel hiervan is Page Speed.

SEO Zoekmachine optimalisatie

Het zijn te veel factoren die te maken hebben met zoekmachine optimalisatie om die hier te noemen. In het kort gezegd gaat het erom dat de website zo geoptimaliseerd moet zijn zodat zoekmachines de website beter kunnen beoordelen. Zoekmachine bepalen welke websites het best zijn volgens de zoekopdrachten van bezoekers. De beter een website is de hoger deze scoort in de zoekresultaten.

Als mensen zoeken in een zoekmachine zoals Google, DuckDuckGo, Bing dan klikt men meestal op het eerste zoekresultaat. Dit is de reden waarom iedereen zo hoog mogelijk probeert te scoren voor de zoekwoorden waarvoor men gevonden willen worden.

SEO Zoekmachine optimalisatie freelance

Beter gevonden worden in zoekmachines

Tot nu toe werd veel gekeken naar content, backlinks en hoelang mensen op de website blijven. Met de nieuwe ontwikkeling van Google wordt ook meer gekeken naar bezoekersvriendelijkheid. Je wilt natuurlijk niet alleen goed gevonden kunnen worden maar mensen moeten ook op de website blijven en eventueel uw diensten en/of producten afnemen. Hiervoor kijkt Google tegenwoordig ook naar Web Vitals dit kijkt naar de structuur en prestatie van de website.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Page Speed en Web Vitals

Web Vitals is de nieuwe update van Google. Page Speed is hier een heel belangrijk onderdeel van. Page speed is eigenlijk niets meer dan de snelheid dat een website laad. Als een website langzaam laad, langer dan 2 seconden, dan is de kans groot dat bezoekers weg gaan zonder de website te bekijken. Als de website wel snel laad dan heb je de kans om de bezoeker op de website te houden, deze te interesseren in uw product of dienst en mogelijk te verkopen.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Voor de rest van Web Vitals wordt er vooral gekeken naar de opbouw van de website. Ten eerste zodat zoekmachines sneller en beter kunnen bepalen waar de website overgaat en wat men te bieden heeft. Verder gaat het vooral om de bezoekersvriendelijkheid zoals dat knoppen groot genoeg zijn en ver genoeg uit elkaar staan zodat je niet per ongeluk kan de verkeerde knop kan klikken. Om dezelfde reden mag de website ook niet te veel verspringen tijdens het laden.

Belangrijk voor de optimalisatie is dus niet alleen dat de website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten getoond wordt maar dat de website ook daadwerkelijk de website bekijken en mogelijk de producten of diensten zal afnemen.

Elke website is te optimaliseren maar het is heel erg afhankelijk geworden van de structuur en opmaak of de website ook geoptimaliseerd kan worden voor Page Speed. Stuur een link van uw website en dan zal ik kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw website. Daarna kan besproken worden wat de beste strategie is voor uw website om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen op uw website.