Page Speed en Web Vitals

Page Speed en Web Vitals is nu een heel belangrijk onderdeel geworden van SEO worden. Google heeft aangegeven dat dit een belangrijk onderdeel is voor het bepalen van je plaatst in de zoekresultaten. Page Speed is eigenlijk een onderdeel van Web Vitals en beide zijn nu een belangrijk onderdeel geworden voor SEO.

Page Speed en Web Vitals

Website en webshops worden steeds moderner maar er is ook steeds competitie tussen deze websites. Iedereen wil boven in de resultaten van Google komen te staan omdat ze dan meer bezoekers krijgen. Dus je moet zorgen dat je altijd voorloopt op je concurrenten als je mee wilt blijven spelen.

Iedereen weet tegenwoordig wel wat SEO inhoud en dat daar heel veel tijd en geld voor nodig is om dit zo goed mogelijk te doen. Voor de meesten is Google hier de belangrijkste factor voor. Iedereen doet zijn best om bovenin de zoekresultaten van Google te komen. Maar veel mensen naar je website halen is niet voldoende want je moet de bezoekers ook vast houden en proberen deze te overtuigen om uw producten en/of diensten af te nemen. En hier begint Page Speed en Web Vitals een belangrijke rol te spelen.

Page Speed en Web Vitals webshop ontwikkeling freelance

Page Speed

Page Speed is eigenlijk niets meer dan de snelheid dat je website laad. Het internet wordt steeds sneller maar voor deze berekeningen wordt een gemiddelde snelheid genomen en wordt gekeken hoe snel je website laad. Doordat het internet steeds sneller wordt heeft men ook minder geduld om te wachten tot de website is geladen. Voorheen was het dat de mensen gemiddeld na 7 seconden het opgeven en je website verlaten. Tegenwoordig ligt dit onder de 2 seconden. Dus voor SEO en gebruikersvriendelijk is dit inderdaad belangrijk.

Sinds 2019 ben ik hier al helemaal ingedoken met zeer goede resultaten. Nadeel is dat websites op deze manier steeds saaier worden want je kan bijna geen mooie plaatjes meer gebruiken en het gebruik van slider en video’s maken de website langzaam. Uiteraard zijn hier met de tijd ook weer nieuwe oplossing voor gekomen.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Web Vitals

Page Speed is een onderdeel van Web Vitals. Web Vitals kijkt nog meer naar de gebruikersvriendelijkheid van de website want de structuur moet ook verbeterd worden zodat Google makkelijker en sneller de website kan beoordelen. Door de Web Vitals is Page Speed nu nog belangrijker geworden voor SEO.

Er zijn al verschillende grote updates geweest van Google dus we weten dat het ons ook deze keer niet makkelijk gemaakt zal worden. Het is dus ook deze keer belangrijk om hierin mee te gaan als u nog steeds hoog wilt scoren in de zoekresultaten van Google. Veel website zijn hier nog op voorbereid en veel website ontwikkelaars hebben moeite met dit onderdeel.

Wie in 2021 nog mee wil spelen in de top van de Google zoekresultaten die zal nu zo snel mogelijk zijn zaken voor Web Vitals op orden moeten brengen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Nieuwe websites en webshops die ik bouw zijn voorbereid op Page Speed en Web Vitals maar het resultaat is afhankelijk van het design. Voor bestaande websites om die te optimaliseren voor Page Speed en Web Vitals kan dit ook gedaan worden op uur basis omdat het erg moeilijk is hier een projectprijs voor te berekenen.