Houd het aantal verzoeken laag en de overdrachtsgrootte klein

Houd het aantal verzoeken laag en de overdrachtsgrootte klein is het belangrijkste om de laadtijd van de website te verbeteren. Uiteindelijk gaat het allemaal om het downloaden en daarna vertonen van de website in de browser. Meeste tijd is nodig voor het laden van verschillende afbeeldingen, documenten, scripts, CSS bestanden, Lettertypen en meer.

De meeste kennen de melding “Houd het aantal verzoeken laag en de overdrachtsgrootte klein” van de Google Pagespeed testen. De meesten zullen zich ook afgevraagd hebben wat hier precies mee wordt bedoeld en hoe je deze melding kan voorkomen om page speed en Web Vitals te optimaliseren. Dit zijn tegenwoordig zeer belangrijke onderdelen geworden voor SEO. En heeft dus direct te maken met je positie in de zoekresultaten van Google.

Het gaat erom dat er zo min mogelijk bestanden worden geladen en dat deze in bestandsoverdracht zo klein mogelijk zijn.

Houd het aantal verzoeken laag en de overdrachtsgrootte klein

Het aantal verzoeken is het totaal aantal bestanden die geladen moeten worden. De content is een document en de rest wijst voor zich. De overdrachtsgrootte is de hoeveelheid KiB van al deze verzoeken bij elkaar. En uiteraard heeft elk bestand of document zijn eigen overdrachtsgrootte. Dit heeft allemaal direct te maken met de snelheid van de website.

Heel simpel uitgelegd. Als een kleine of grote foto geladen wordt in de browser kan je kan goed het verschil zien. Het kost meer tijd om de grote foto te laden als deze in overdrachtsgrootte groter is.
Voor het laden van elk document, afbeelding of script doe je een verzoek aan de server om deze te laden. Voor elk verzoek is er een hele kleine extra vertraging. Bij meerdere verzoeken kan dit dus aardig oplopen. Dit is ook afhankelijk of het van de eigen server komt of een server van derden. Elke server heeft een andere verbinding, de één sneller dan de ander.

Waar het om gaat is dat er zo min mogelijk bestanden worden geladen en dat deze in bestandsoverdracht zo klein mogelijk zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te verbeteren.

Houd het aantal verzoeken laag en de overdrachtsgrootte klein Freelance website ontwikkeling

Belangrijk is dat je een goede balans vindt. Het samenvoegen van JavaScript en CSS is een groot voordeel maar moeilijker als je op iedere pagina alleen wilt laden dat je echt nodig hebt. Gebruik de links voor meer informatie over hoe je dit kan verbeteren.

Doe een goede test om te bepalen welke bestanden te groot zijn of misschien niet nodig zijn. In “Hoe page speed testen?” kan je lezen hoe je het beste de page speed kan testen. Google PageSpeed Insight is een goede maar gebruik bijvoorbeeld ook een andere uit de lijst van 5 beste page speed tests.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

WordPress

Gebruikers van WordPress hebben de gewoonte om te veel plugins te gebruiken. Probeer dit zo veel mogelijk te beperken. Bedenk dat naast dat je een hoop extra files laad de website ook minder veilig wordt.

Voor WordPress zijn er enkele plugins die files als JavaScript en CSS samenvoegen maar deze zijn niet altijd erg betrouwbaar. Ze voegen alle documenten samen zonder te bepalen wat wel of niet nodig is en zonder onnodige CSS en JavaScript te verwijderen. Het is een makkelijke manier. Om dit echt goed te doen kost meer tijd maar de website zal er wel veel beter door worden.

Voor WordPress zijn er ook plugin voor het comprimeren van afbeeldingen. Deze kunnen afbeeldingen ook omzetten in WebP. Dit an je beter doen met een plugin.

Ook voor Lazy Load zijn er plugins te vinden maar met een klein beetje code is dat makkelijk te realiseren. Voor de echte ontwikkelaars zal het geen enkel punt zijn dit te doen zonder plugin. Voor meer informatie kijk op Lazy load afbeeldingen zonder plugin

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*