Workshop en cursussen

Er zijn vele mensen die pakketten voor internetmarketing verkopen en eigenlijk verkopen zij voornamelijk workshop en cursussen. Als je geïnteresseerd bent in internetmarketing dan zal je die ongetwijfeld zijn tegen gekomen. Over hun werk wil ik niets zeggen. Ik wil wel hun werk gebruiken om een goeie uitleg te geven over hoe je geld kan verdienen met workshop en cursussen.

Als je ergens heel goed in bent of bijvoorbeeld jarenlange ervaring hebt dan kan je er eens over denken of dat interessant is te verwerken in een cursus of een workshop. Belangrijk is natuurlijk wel dat je erg goed bent in het onderwerp en je jezelf een professional durf te noemen. Dit is dan ook een goeie manier om van je hobby je werk te maken. Wie wil dat nou niet?

Workshop en cursussen is een goede manier om van je hobby je werk te maken en er geld mee te verdien.

Workshop of Cursussen

Zoals je zal weten is er een degelijk verschil tussen een workshop en cursussen maar er is 1 belangrijk verschil. Voor een cursus hoef je niet altijd direct contact te hebben met een klant. Je kan een cursus bijvoorbeeld verkopen in een e-book of als cd of video of een combinatie hiervan. De mensen kunnen thuis zelf de cursus volgen en als je een beetje service bied kan men je bereiken met eventuele vragen en problemen.

Zo lijkt het dat het verkopen van een cursus interessanter is dan een workshop maar dat hoeft niet helemaal waar te zijn. Bij een workshop kan je namelijk ongemerkt de cursist verplichten bepaalde producten te verkopen. Dat is vaak ook de bedoeling bij workshops. Ze hebben die producten nodig om deel te kunnen nemen aan de workshop. Je kan het dan ook direct aanbieden als men aan de workshop begint. En in de loop van de workshop kan je allerlei andere producten aanbieden die goed aansluiten bij de workshop.

Dus op de vraag of je een workshop moet beginnen of een cursus moet gaan verkopen daar kan je nu zelf over oordelen. Eerlijk gezegd is het heel erg afhankelijk van het onderwerp. De workshop is wel intensiever zijn maar bied meer mogelijkheden. als je het goed aanpakt kan je er meer mee verdienen. Een cursus kan men op de automatische piloot verkopen als men het goed opzet.

Hoe werkt een Cursus

Iedereen heeft wel een idee van hoe een cursus in elkaar zit maar hoe kan je zoiets maken en verkopen? Het belangrijkste bij een cursus is dat de cursist het werkelijk kan leren. Daarvoor moet de cursus duidelijk zijn en goed zijn opgebouwd. Als je hier over twijfel probeer dan eens de cursus weg te geven in ruil voor commentaar en kritiek. Iets kan voor jezelf heel erg logisch lijken maar voor een andere kan het misschien alleen maar vragen oproepen.

Je kan kiezen voor verschillend cursusmateriaal. Op het moment zijn de video’s de meest populaire vorm voor een cursus omdat het heel erg makkelijk is. Je kan het heel snel en eenvoudig in elkaar zetten en voor de cursist is het wel fijner een video te bekijken dan een saai boek te moeten lezen. Het voordeel bij video is ook dat je er meer persoonlijker in overkomt en dat werkt stimulerend. Het is ook zo dat men een boek snel aan de kant gooit met het gevolg dat ze het nooit zullen leren. Met video’s heeft men veel meer geduld omdat het meer boeit.

Om een cursus goed te verkopen kan je gratis en zelfs betaalde seminars houden waar mensen je live kunnen zien en horen en met je in contact kunnen komen. Vaak is het een seminaar waar men veel belangrijke informatie geeft en aan het eind houd men een korte verkoop pitch om hun product te verkopen. Tijdens een seminaar kan je dan dus ook heel goed je product verkopen.

Hoe werkt een workshop?

Een workshop kan je net zo opbouwen als bij een cursus dat kan de basis zijn van je workshop. Hierbij bied je dan ook een mogelijkheid om met de mensen samen te werken. Je kan hier bijvoorbeeld gebruik maken van livestreaming via de website waarin je met de mensen kunt spreken, hun vragen kunt beantwoorden en je kan de mensen aanzetten iets te doen.

Denk bijvoorbeeld aan bloemschikken, koken en dergelijke. Terwijl de mensen thuis proberen na te doen wat jij voor doet voelen de mensen een bepaalde band met je en deze band kan er belangrijk zijn voor de verkoop.

Workshop en cursussen Internetmarketing Freelance website ontwikkeling

Naast de workshop online kan je ook live workshops houden zodat je daad werkelijk met de mensen in contact komt en met de mensen kan samenwerken. Dit is zeer positief voor de mensen zorgt er voor dat de mensen doorzetten en plezier hebben in wat ze doen in de workshop.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Hoe verdien je geld aan een workshop en cursussen?

Ten eerste kan je natuurlijk het cursus materiaal verkopen. Als je dan contact hebt met de klanten kan je hen nog meer producten aanbieden die met hetzelfde onderwerp te maken hebben. Je kan een hele webshop toevoegen aan je website. Bied nooit te veel aan in je workshop of cursus. Probeer het altijd een beetje te doseren. Als je iedere keer met iets komt zal men gauw denken dat je te commercieel bent en dan haken veel mensen gauw af.

De prijzen kunnen heel erg variëren en is afhankelijk van verschillende factoren als hoe populair je bent. De populairder je bent de meer mensen willen bij jou de cursus volgen. Daarbij komt ook de hoeveelheid concurrentie die je hebt. Voor bijvoorbeeld internetmarketing zijn er prijzen van enkele tientjes tot meer dan duizend euro en daar zijn heel veel concurrenten in te vinden. Ook is het belangrijk of mensen de cursus doen omdat ze het leuk vinden of er bijvoorbeeld geld mee kunnen verdienen. Dat is waarom internetmarketing cursussen vaak zo duur zijn. Een cursus over honden kan je bijvoorbeeld niet voor 100euro verkopen.

Enkele tips:

Reacties zijn gesloten.