FAQ en SEO

Zoals waarschijnlijk velen al weten betekent FAQ “Frequently Asked Questions” of wel Veel gestelde vragen. Dit kan een onderdeel zijn van de website en kan zelfs een zeer interessant onderdeel zijn van je SEO strategie maar hoe werkt het dan eigenlijk. Een goeie website bied zijn bezoekers wat ze zoeken want anders zou men de website niet zoeken of men zal snel weer weg gaan en dat is niet goed voor SEO. Daarom gaan we dieper in op FAQ en SEO

Met een FAQ pagina voorkom je extra werk en is goed voor SEO

Waarom een pagina met veel gestelde vragen

Je zal wel vaak gezien hebben dat professionele websites gebruik maken van een “FAQ” of “veel gestelde vragen” pagina. Dit is eigenlijk iets basis voor een website maar heeft heel veel toegevoegde waarde voor je optimalisatie voor zoekmachines. Het is namelijk zo dat mensen op het internet zoeken omdat ze vragen hebben. Als je zou kunnen inventariseren wat de meest gestelde vragen zijn dan zou je die vragen kunnen opschrijven en er een antwoord bij kunnen schrijven. Hier zit juist de truc, je schrijft dus direct waar mensen vragen over hebben en je geeft daar antwoord op. Je geeft je bezoekers precies waar veel mensen juist naar zoeken. Zo speel je dus direct in op je klanten.

Naast dat je de mensen antwoord geef op de veel gestelde vragen heeft een FAQ nog een extra voordelen. Door het geven van antwoorden op veel gestelde vragen laat je ook iets van je kennis zien op je vakgebied, het onderwerp van de website. Zo krijg je meer respect en waardering van je bezoekers. Hierdoor zullen je bezoekers meer vertrouwen krijgen en dat kan weer belangrijk zijn voor je internet onderneming. Mensen kopen namelijk sneller als ze meer vertrouwen hebben.

Ander voordeel is dat je voorkomt om iedere keer dezelfde vragen te moeten beantwoorden. Als de FAQ pagina goed werkt zal je dus minder e-mails krijgen met vragen. Dit scheelt weer een hoop extra en dubbel werk.

FAQ en SEO Freelance website ontwikkeling

FAQ en SEO

Waarom is een FAQ goed voor SEO? Zoals je weet zoeken mensen antwoorden op vragen. Die vragen gebruiken ze om in zoekmachine te zoeken naar een website die antwoord geeft op hun vragen. Dit is dus precies wat je hiermee doet. Je geeft de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Google en andere zoekmachines vinden dit geweldig want zij willen de bezoekers de beste zoekresultaten bieden. Ofwel de pagina’s die antwoord geven op de vragen van de bezoekers. Hiermee kan je dus weer punten scoren bij Google waardoor je hoger kan scoren in Google en andere zoekmachines.

Google en andere zoekmachine vinden dit ook een belangrijk onderdeel van een website of webshop. Voornamelijk voor een webshop kan dit erg handig zijn. Mensen hebben altijd vragen over levering, service, garantie enz. Dit is waarom zoekmachines dit waarderen want je geeft de bezoeker een betere bezoekerservaring op je website. Dus FAQ en SEO gaan heel goed samen.

Hoe werkt een FAQ

Je kan de FAQ als losse pagina plaatsen waarvan er alleen een link staat in je contactformulier. Voordat men het formulier invult kan je de bezoeker vragen of ze eerst naar de “veel gestelde vragen pagina” kijken of hun vraag daar bij zit. Zit de vraag erbij dan hoeven ze dus niet te reageren. Als de mensen op deze manier een antwoord krijgen op hun vragen hoeven ze je dus niet te contacteren.

Als de bezoekers de antwoorden op hun vragen niet vinden dan zullen ze je contacteren en op die manier kan je dus nog meer vragen van bezoekers op deze pagina plaatsen. Op deze manier zal de pagina langzaam groeien en ook dit is weer goed voor je optimalisatie voor zoekmachines want een pagina die regelmatig wordt bijgewerkt scoort hoger in Google en andere zoekmachines.

Hier hebben we het alleen over FAQ en SEO dus of hoe je een veel gestelde vragen pagina moet maken zullen we in een artikel beter behandelen. Belangrijk is dat je weet wat het is en waarvoor je het moet doen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Een pagina met veel gestelde vragen of niet?

Met een pagina met veel gestelde vragen verminder je dus ook nog eens het aantal mailtjes met dezelfde vragen en dankzij deze pagina kan je weer hoog scoren in Google. Niets is leuker dan te zorgen dat je minder werkt en daarmee ook nog eens hoger kan scoren in Google en andere zoekmachines. En hierdoor kan je weer meer bezoekers krijgen.

Een FAQ pagina maken is niet zo moeilijk. Dat is dus geen reden om het niet te doen. En de voordelen mogen nu wel duidelijk zijn. En nu zijn er ook geen redenen om het niet te doen.

Klinkt natuurlijk alleen zeer aantrekkelijk maar vergeet niet dat dit maar een onderdeel is van je gehele SEO strategie. Het is niet altijd moeilijk een pagina met veel gestelde vragen te plaatsen maar het bespaard je op de lange duur extra werk dus waarom zou je het niet doen? Eigenlijk is er geen reden om geen pagina met veel gestelde vragen te plaatsen op je website. Doe het voor je bezoekers en SEO.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*