FAQ pagina maken

Waarschijnlijk zal je op verschillende professionele websites een FAQ hebben gezien. Je zal je afgevraagd hebben waarom ze dat doen en wat voor nut het heeft. Heel misschien heb je je ook afgevraagd wat is de beste manier om een FAQ pagina te maken. Eigenlijk zou een FAQ een standaard pagina moeten zijn op elke website, net als een disclaimer, privacybeleid, contact en een “over ons”-pagina.

Met een FAQ pagina krijg je meer vertrouwen, voorkom je extra werk en kan je hoger scoren in Google

Waarom een FAQ pagina maken

Zoals je weet voor SEO is het belangrijk dat je een website maakt voor je bezoekers en niet alleen voor Google en andere zoekmachines. Je wilt zo veel mogelijk bezoekers maar je moet ze dan wel bieden wat ze zoeken want anders heeft het nog geen nut.

Er zijn verschillende redenen waarom je een pagina met veel gestelde vragen zou plaatsen op je website maar de belangrijkste zijn:

De bezoekers bieden wat ze zoeken

Met een FAQ pagina bied je je bezoekers dus eigenlijk precies wat ze zoeken, zij zoeken antwoorden op vragen en jij geeft antwoorden op die vragen. Simpeler kan eigenlijk niet. Doordat je antwoord geeft op vragen van bezoekers zullen zij je website meer waarderen.

Creëren van vertrouwen bij de bezoekers

Doordat je antwoord geeft op de vragen van je bezoekers zullen zij meer vertrouwen krijgen en je ook meer respecteren. Dit is weer erg goed voor internetmarketing want je bezoekers zullen eerder bereid zijn te betalen voor je producten en of diensten als men meer vertrouwen heeft.

FAQ pagina maken SEO Freelance website ontwikkeling

Voor SEO, om hoger te scoren in Google

Mensen hebben vragen en zoeken antwoorden op deze vragen. Om een antwoord op een bepaalde vraag te vinden schrijven veel mensen de complete vraag in zoekmachines of hooguit enkele woorden. Dit zijn dus perfecte keywords voor je SEO strategie. In je pagina met meeste gestelde vragen gebruik je dus eigenlijk de meest gebruikte zinnen, vragen en woorden die men gebruikt om antwoorden op hun vragen te geven. Op deze manier zal je dus hoger scoren in Google met deze pagina.

Voorkomen veel mailtje met dezelfde vragen

Doordat je op je website antwoord geeft op de meeste gestelde vragen voorkom je dan ook dat men je een mailtje stuurt met hun vragen. Door dus antwoord te geven op de meeste gestelde vragen hoef je deze vragen niet iedere keer opnieuw te beantwoorden. Zo voorkom je dus extra werk. Kostbare tijd die je anders zou kunnen gebruiken voor het beantwoorden van belangrijkere mailtje.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Hoe een veel gestelde vragen FAQ pagina maken?

Eigenlijk kan je deze pagina maken zoals je wilt. Je kan alle vragen en antwoorden op 1 pagina plaatsen. Als je veel vragen hebt zou je het ook kunnen verdelen in categorieën of groepen. Belangrijk is dat je het in ieder geval overzichtelijk maakt. Mensen vinden het nooit leuk om lang te moeten zoeken naar de antwoorden op hun vragen. En zullen dan toch nog snel de vragen stellen per e-mail.

Enkele tips voor het maken van een FAQ pagina

Je kan de link voor de meeste gestelde vragen plaatsen in je menu maar je kan ook een link plaatsen op je contactpagina. Op je contactpagina kan je vragen of mensen eerst bij de “meeste gestelde vragen” kan kijken of het antwoord op hun vragen er bij zit. Dit is belangrijk om te voorkomen dat men je de vragen stelt via het contact formulier.

Je kan beginnen met het nakijken van je e-mail om te kijken welke vragen veel mensen je gesteld hebben en welke antwoorden je hebt gegeven. Deze kan je gebruiken voor je FAQ pagina. In de loop van tijd zal men je meer vragen en deze vragen zou je dan weer kunnen toevoegen aan de pagina. Deze pagina hoef je dus maar 1 keer te maken. Daarna kan je het aanvullen met meer vragen en meer antwoorden. Als het maar overzichtelijk houd. Het gevolg is dat je steeds minder werk krijgt en hoger zal scoren in Google en andere zoekmachines.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*