Gerelateerde posts voor SEO

Voor de bloggers onder ons en alle anderen die een blog op hun website gebruiken is het handig te weten dat gerelateerde posts goed zijn voor SEO. De gerelateerde post zijn andere artikelen die voor de bezoeker ook interessant kunnen zijn.

Voor mensen die doen aan SEO optimalisatie en dergelijken weten dat dit niet een directe invloed heeft op de ranking in Google en of andere zoekmachines. Het gaat hier ook niet direct om de ranking. Het gaat hier om de tijd dat een bezoeker op de website is en hoeveel pagina’s per bezoeker worden bekeken. Dit zijn wel belangrijke maatstaven voor Google.

Gerelateerde posts zijn niet alleen goed voor SEO maar ook voor internetmarketing

Gerelateerde posts voor SEO

De gerelateerde post zijn die artikelen die onder een blog post/artikel worden getoond. Belangrijke is dat deze artikelen een relatie hebben met het artikel dat men op dat moment bezoekt.

Als iemand het gehele artikel heeft gelezen met interesse is het heel goed mogelijk dat men deze mensen worden getriggerd om meer te lezen. In tegen stelling tot het bounce percentage krijg je dus meer pagina’s per bezoek/bezoeker. Dit helpt ook weer om de bezoeker vast te houden.

Normaal ziet men niet zo makkelijk of dat er nog meer artikelen zijn die de bezoeker kunnen interesseren. De bezoekers zullen meestal niet gaan zoeken als men niet voldoende geïnteresseerd is in jouw informatie. Dus om die reden is het altijd handig dergelijke artikelen onder het artikel te plaatsen. Zo ziet men wel andere interessante artikelen.

Gerelateerde post zijn perfect om bezoekers op je website te houden. Voor bedrijven kan dit zelfs erg handig zijn om meer te laten zien wat men in huis heeft en wat men kan. Door meer te laten zien wat je kan en wat de mogelijkheden zijn zullen mensen ook sneller een product of dienst afnemen. Het geeft namelijk meer vertrouwen aan de bezoekers/klanten.

Gerelateerde posts voor SEO Freelance website ontwikkeling

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Waar moet je op letten?

Als je gebruik wilt maken van gerelateerde posts dan zijn er enkele zaken waar je an moet denken.

Voor WordPress zijn er verschillende plugins te vinden die makkelijk zijn om te gebruiken. Er zijn zelf handige manier om het zonder plugn is te doen. Zie hiervoor bijvoorbeeld Gerelateerde posts tonen in WordPress – 3 manieren.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*