Dropshipping

Misschien is dropshipping nog niet zo bekend als internetmarketing maar kan wel een hele goeie manier zijn om geld te verdienen zonder dat je daar hele hoge kosten voor hoeft te maken. Dropshipping is eigenlijk dat je probeert het product te verkopen van iemand anders met duidelijke afspraken van die andere partij. Dropshipping wordt waarschijnlijk het meest toegepast door ervaren internetmarketeer omdat zij goed weten hoe zij snel veel potentiƫle klanten naar hun eigen website kunnen krijgen.

Als je dit goed weet te doen kan je op een gegeven moment er over gaan praten om de website te verkopen aan de leverancier.

Dropshipping is een hele goeie manier om geld te verdienen zonder dat je daar hele hoge kosten voor hoeft te maken

Hoe werkt dropshipping?

Het principe is eigenlijk heel simpel. Je maakt bijvoorbeeld een website waar je een bepaald product(en) aanbied. De producten die je aanbied zijn niet jouw producten maar die van iemand anders. Je spreekt met die leverancier af dat jij gaat proberen om uitsluiten zijn producten te verkopen en je geeft de bestellingen door aan die leverancier die de verdere afhandeling doet en jou een bepaalde commissie betaald per verkocht product.

Voor de duidelijkheid een voorbeeld.
Iemand maakt prachtige design spiegels voor in huis. Deze heeft ook een website maar het is duidelijk dat ze daar niet veel van begrijpen maar des te meer van het maken van spiegels. Jij maakt een afspraak met die klant en gaat eens een kijkje nemen en een praatje maken. Bij dropshipping kan persoonlijk heel veel betekenen. Je kan een voorstel doen en uitleggen wat je gedachten zijn. Je wilt niet de website van hun verbeteren en helpen dat ze beter verkopen maar je wilt een eigen website maken waarop je de producten aanbied van deze leverancier. Omdat de leverancier hier geen extra kosten voor hoeft te maken maar wel meer wil verkopen zal hij makkelijk zijn over te halen. De leverancier zal je zelfs helpen met product foto’s en informatie over het bedrijf en de fabricage.

Je spreekt dus af dat je hun producten gaat verkopen en dat je het contact onderhoud met de klanten. Na de bestelling neemt de leverancier het over en zorgt voor de levering en eventuele service.

Jij maakt zelf een website en gaat die promoten en probeert via die website de producten te verkopen. Als je dus inderdaad beter bent dan die leverancier op het internet zal je snel meer bezoekers krijgen en zal je ook meer verkopen realiseren.

Wat zijn goeie producten voor dropshipping?

Producten die zeker niet zullen werken voor dropshipping zijn de producten die je overal tegenkomt zoals telefoons, tablets, vakanties en dergelijken. Er zijn er al zo veel die dit soort producten verkopen dat je hooguit een klein beetje kan mee snoepen van die grote taart. En je hebt toch veel liever een groot stuk?

Eigenlijk kan je alle producten gebruiken voor dropshipping. De makkelijkste zijn producten uit een speciaal winkeltje bij jou uit de buurt. Als zij tenminste nog geen goed lopende website hebben. Stel je kent een winkeltje dat design glaswerk maakt en verkoopt. Hier zijn er niet veel van en de markt is nog lang niet verzadigd. Spreek eens af met de eigenaar van de winkel en kijk wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Dropshipping Internetmarketing Freelance website ontwikkeling

Vooral producten die raar zijn en je maar heel weinig op het internet ziet. Ook producten die je buiten het internet veel ziet maar op het internet nog niet verkocht worden zijn goed voor dropshipping. Belangrijk is dat je hier dus een niche in vind. En je kan het zo gek maken als je maar wilt. Wees niet bang om hele grote en dure producten en installaties te verkopen. Denk groot en durf te ondernemen. Je hoeft geen kennis te hebben van de producten die je verkoopt maar alleen kennis van het verkopen van die producten en hoe die aan de man te brengen via het internet.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Waar moet je opletten

Duidelijk zal zijn dat je wel aardig wat ervaring nodig hebt met internetmarketing voordat je aan dropshipping gaat doen. Het hoeft niet maar geeft wel meer garantie voor succes.

Voor een succesvolle dropshipping webshop moet je letten op de volgende punten:

En dit zijn nog maar enkele zaken waar je op moet letten maar het zijn wel de belangrijkste. Wees in ieder geval niet bang en durf te ondernemen. Je hoeft niet veel geld te investeren om veel te verkopen maar wel veel werk in het begin en je moet voldoende kennis hebben om je website snel populair te maken in de zoekmachines om zo veel mogelijk potentiƫle klanten naar je website te krijgen.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*