3 soorten website ontwikkelaars

Voor mensen die op zoek zijn naar een website ontwikkelaar kan het handig zijn te weten dat er 3 soorten website ontwikkelaars zijn. Dit kan belangrijk zijn voor het type website dat men wil of voor het oplossen van problemen.

Uiteraard niet netjes om website ontwikkelaars te verdelen in groepen maar zelf heb ik ervaring met andere website ontwikkelaars en dat was erg verschillend. In het algemeen zijn bijna alle website ontwikkelaars gespecialiseerd in een bepaald cms of programmeer taal. Er zijn maar weinig die overal voor ingezet kunnen worden. Dit is ook iets om in het achterhoofd te houden.

Als klant heeft u het recht te vragen welke cms en of programmeertalen men beheerst. Doe dat dan ook om zeker te zijn dat ze het werk kunnen doen dat gewenst wordt.

3 soorten website ontwikkelaars

Niet dat dit een vast regel is maar het is een handige leidraad als u op zoekt bent naar een website ontwikkelaar. Zorg dat u de juiste persoon voor het werk aanneemt, dit voorkomt probleem en extra kosten.

De 3 soorten website ontwikkelaars zijn:

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Website ontwikkelaar type designer

Ik noem deze designers omdat ze zich meer bezig houden met het ontwerp van de website. De gebruiken bestaande theme en vaak veel plugins om alles te maken. Als er geen plugin of juist theme te vinden is kan het niet gemaakt worden.

Deze beheersen CSS en HTML en daar hou het mee op. En meestal kost dit ook meer tijd. Kan handig zijn als je vooral een mooie website wilt en je niet druk wilt maken om SEO, Page Speed en Web Vitals. Deze doen vaak alleen WordPress of Joomla.

Voor de prijs is het belangrijk te weten dat dit vaak duurder uitkomt door de extra kosten en de hoeveel tijd dat besteed wordt alleen aan het ontwerp. Zeker het oplossen van ingewikkelde problemen is lastig voor ze.

3 soorten website ontwikkelaars Freelance website ontwikkeling

Website ontwikkelaar type ontwikkelaar

De ontwikkelaar zit tussen designer en programmeur in omdat ze een beetje van beide hebben. Deze groep is wel bekend met PHP en andere programmeer talen en kan verschillende zaken aanpassen. Nadeel is dat ze wel altijd vast houden aan plugins en themas. Voordeel is dat deze ook de meeste problemen wel kunnen oplossen maar het zelf een theme of plugin bouwen kan je niet van ze verwachten.

Dit zijn vaak de meeste gebruikte website ontwikkelaars. Ze zijn vaak wel duurder maar zij kunnen een website bouwen dat een klant wenst. Deze werken het liefst van een design en kunnen deze geheel namaken.

Website ontwikkelaar type programmeur

Deze groep is een beetje door geschoten en houden zich meer bezig met het ontwikkelen van code voor alles dat u maar kan wensen. Problemen oplossen is dan vaak ook geen enkel probleem en maatwerk oplossingen ook niet.

Wat mij op valt is dat deze veel minder bezig zijn met het ontwerp. Een web design nabouwen is geen enkel probleem. Een website laten ontwerpen wordt gauw een stuk lastiger al weten ze wel wat mooi en modern is.

Deze website ontwikkelaars zijn schaars want het gemak van gratis en goedkope theme en plugin maakt de website ontwikkelaar eerder lui dan creatief.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Welke van de 3 soorten website ontwikkelaars inhuren

Dit is natuurlijk afhankelijk van het werk dat men eist en welk budget men heeft. Hier heb ik het vooral over dat men maar 1 persoon wil aannemen. Voor grote projecten is dit een ander verhaal.

Als u een klein budget heeft en gewoon een website wil waar u iets over u bedrijf wilt vertonen dan kan de designer een website bouwen met een professionele look.

Voor de meeste projecten voldoet de ontwikkelaar omdat die vaak wel weet wat die bouwt en zorgt dat u een professionele website krijgt. Sommige problemen kunnen ze wel oplossen. Als er echt een groot probleem is kan men altijd nog een meer specialiseerde website ontwikkelaar in huren.
Nadeel vind ik dat deze toch te vaak naar bestaande plugins grijpen die de website langzamer kunnen maken.

De programmeurs zijn vaak de beste mensen om in te huren omdat ze alles kunnen en dus ook niet zullen afhaken. Dit gebeurd namelijk te vaak en dan moet een ander het oplossen. Deze zullen veel minder plugins gebruiken en je krijgt dan vaak een veel snellere website die ook nog eens goed te optimaliseren is voor zoekmachines.

Zelf ben ik deze lijst een ontschoten. Door mij passie voor het programmeren heb ik afstand genomen van design. Ik heb vooral gewerkt voor andere internetmarketingbedrijven en webdesign bedrijven. Ik bouw plugins en theme’s voor WordPress. Ook voor Joomla heb ik templates en plugins gemaakt. Verder heb ik mij ook goed verdiept in Page Speed en Web Vitals. Een white label ontwikkelaar is erg interessant voor internet bedrijven die capaciteit en kennis te kort komen maar wel het werk hebben.

Hopelijk heb ik zo een beeld kunnen geven over de verschillende website ontwikkelaars die er zijn en helpt dit om de juiste mensen voor het juiste werk in te huren.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*