Verkopersonline

Verkopersonline is een populair website in een custom cms voor verkopers en geeft heel veel nuttige informatie en tips voor het generen van meer sales. De website bestaat al vele jaren en heeft al enkele verbouwingen ondergaan. Nu wilde de vaste programmeur voor zichzelf beginnen en wilde het beheer van de website niet meer doen.
Deze kans werd dus direct aangegrepen om de hele website een redesign te geven en hiervoor werd ik gevraagd om ten eerste de templates te maken in php maar gauw werd gevraagd of ik de hele website kon aanpassen en in de toekomst ook het onderhoud zou kunnen doen voor de website.

Custom cms

De website was gebouwd in een oud custom cms gebouwd in php. Op zich zal die wel redelijk goed geweest zijn maar door alle aanpassingen was er een spaghetti code ontstaan die te complex was om mee te werken en er maar een nieuwe template in te bouwen.
Ik nam dus de uitdaging aan om het hele systeem op te knappen en te verbeteren. Ten eerste werd de gehele opmaak uit de code gehaald en verwerkt in css en dat was al een hele verbetering. Ook was de sidebar in sommige templates verwerkt en ook los als aanvulling. Dit werkt onhandig en zeker als je overal dezelfde sidebar wilt gebruiken. Ook dit is zo veel mogelijk opgelost.

Voor de homepage heb ik een nieuwe slideshow gemaakt om quotes te tonen. Ook werd deze pagina aangevuld met artikelen van Ontwikkelzelf.nl en hiervoor moest dus een koppeling gemaakt worden met de andere database. Dit gaf wat problemen maar werd al snel opgelost met enkele aanvullingen in de code.

Ook de sidebar kreeg een nieuwe uiterlijk en samenstelling. Voor de artikelen heb ik een aanvulling gemaakt om gerelateerde artikelen te tonen met een foto en keywords en ook heb ik daar een mogelijkheid gemaakt zodat mensen de artikelen kunnen delen via hun favoriete sociale netwerk.
Uiteindelijk hebben alle pagina een nieuw uiterlijk gekregen en nieuwe functies en toepassingen en direct zijn er enkele SEO optimalisaties toegepast in php.

Verkopersonline PHP custom cms website ontwikkeling

Code documenteren en overzichtelijk maken

Omdat de code helemaal is opgeruimd van de custom cms heb ik ook nog eens een overzicht gemaakt van alle documenten met toepassingen. Ik heb er een duidelijk overzicht van gemaakt. Nu kan iedereen de code begrijpen met een beetje kennis van php en mysql. Ook is de css opnieuw opgebouwd in een overzichtelijke vorm dat ook dit stupid proof is geworden.

De opdrachtgever wist heel goed wat hij wilde maar daardoor kwamen er wel steeds nieuwe wijzigingen bij. Hierdoor duurde het langer voordat de custom cms van de website helemaal opgelost kon worden. Er zijn vele extra uren in gestoken om deze website te maken zoals de klant wenst en om het weer overzichtelijk te maken. Het onderhoud en beheer wordt nu door iemand anders gedaan helaas.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

custom cms wat is dat?

CMS betekent Content Management System. Dit is dus een stysteem waar je je teksten “content” kan beheren. Een custom cms is een cms, dat iemand compleet van scratch heeft gebouwd. Dit is vergelijkbaar aan populaire cms zoals WordPress, Joomla en andere. Deze is helemaal op maat gemaakt door de programmeur voor een klant of voor zijn onderneming om dit de klanten te kunnen bieden.
Voordeel van een custom cms is dat het niet populair is omdat het maar door een beperkt aantal mensen gebruikt wordt. Dit maakt het veel minder interessant voor spammers en andere die proberen websites te hacken of malware te verspreiden.
Over het algemeen zijn de custom cms ook veel stabieler en minder complex waardoor de functionaliteit veel beter is. De website is vaak ook sneller wat het voor bezoekers interessanter maakt.

Heb je al een custom cms maar wil je niet verder met de huidige webdesigner, programmeur of webdesign bedrijf, neem dan contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.