Stichting Mesdag Fonds

De beheerster van de familie website van de Mesdag Stichting was al enige tijd bezig om hun familie Joomla website te maken zoals ze zou willen. Helaas waren er in de loop van de tijd enige problemen ontstaan. Hierdoor werd besloten om iemand te zoeken die de problemen kom oplossen en enkele verbeteringen kon aanbrengen met als doel zo ook een nieuwe webmaster te vinden voor de website.

Stichting Mesdag is een Joomla website met googlemaps, een forum, community en enkele zaken extra. De opdracht was het probleem met Googlemaps, het forum en community builder op te lossen een smoelenboek te maken en een digitale stamboom van de familie Mesdag. Dit was voor mij natuurlijk geen enkel probleem en ik ben eerst begonnen de gehele Joomla website na te kijken.

Voor het generen van een plattegrond met alle familieleden waren de extensies Googlemaps en phocamaps geïnstalleerd. Hier was een klein probleempje door ontstaan die we hebben opgelost. Hierna hebben we alle leden geplaatst op een kaart van phocamaps. In Community Builder hebben we een tab extra geplaatst bij de profielen waarop automatisch een map wordt gegenereerd. Door middel van Googlemaps was het mogelijk de leden een routebeschrijving te geven voor reünies, vergaderingen en dergelijken. De routebeschrijving wordt automatisch gegenereerd op basis van het adres van de leden. Hiermee hebben we direct de problemen met Community Builder opgelost.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Smoelenboek

Voor het smoelenboek hebben een apart artikel gemaakt met de foto en in html alle personen op de groepsfoto’s gelinkt met hun profielen.
Voor de digitale stamboek heb ik geadviseerd voor software om een digitale stamboom te maken die ze daarna in de website kunnen verwerken. Hier moet men nog aan werken om de stamboom te maken en zodra deze klaar is zullen wij die op de Joomla website plaatsen.

Forum

Voor een forum werd Kunena gebruikt dat zijn eigen template heeft en niet zo makkelijk is aan te passen. Hiervoor hebben wij een nieuwe template gemaakt en het gehele uiterlijk van de forum aangepast naar de stijl van de website en hebben de menu’s eerst aangepast en daarna weer verwijderd omdat dit ook niet echt mooi was.

Naast de bovenste aanpassingen en verbeteringen heb ik nog verschillende kleine probleempjes opgelost. Ik heb de foto’s aangepast voor internet zodat ze sneller geladen worden op de Joomla website. Ter afronding van het project heb ik dan ook vele adviezen gegeven voor verbetering van de website. Zaken zoals de structuur, SEO, enz, en hebben we mogelijkheden voorgesteld voor uitbreiding van de website. Ook is er gesproken over de up-date naar Joomla 2.5.

Helaas is er uiteindelijk gekozen voor een familielid om als webmaster aan de Joomla website te werken en deze te onderhouden. Jammer dat het zo gaat maar het schijnt dus geen probleem te zijn iemand aan te trekken die 2 keer zo duur is.

Joomla website ontwikkeling Stichting Mesdag

Joomla website

Joomla is een populaire cms, die misschien niet zo populair lijkt te zijn als WordPress. Maar er zijn al heel veel websites meegebouwd. Nadeel is dat Joomla niet zo gebruikersvriendelijk is als WordPress en de mogelijkheden zijn dan ook minder. De plugins, extensies, templates en dergelijk moet men vaak kopen.
Verder is een Joomla website stabiel en kan men er mooie website mee maken. Voor mensen die altijd al hebben gewerkt raad ik aan om hiermee door te gaat omdat de stap naar WordPress voor veel mensen erg verwarrend is.

Ben je geïnteresseerd in een Joomla website vraag dan een vrijblijvende offerte aan of vraag om meer informatie en de mogelijkheden. Voor elk budget is er wel een oplossing.