My City Picture

Mycitypicture is een wordpress website, met woocommerce webshop en vele extra’s. Een webshop waar men foto’s kan kopen van steden van professionele fotografen. De klant kan hier op de website verder de hele foto aanpassen met een lijst en alle bijbehorende mogelijkheden. Er is keuze uit papiersoort, glas soort, lijsten, ophanging, passe partout en nog meer. Dit is een beetje vergelijkbaar met Whitewall maar dan een meer betaalbare oplossing en een interessanter concept.

De klant had al enkele professionele fotografen die hun foto’s wilden publiceren. Andere fotografen kunnen ook hun foto’s publiceren en daarmee een extra centje verdienen. Een zeer interessant project met inspirerende mensen. Met alle plezier nam ik deze opdracht aan om een zeer uitgebreide responsive WordPress website te bouwen met Woocommerce met vele extra opties.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Aanpassingen WooCommerce

Ten eerste heb ik er voor gezorgd dat het theme dat de klant had gekocht aan te passen aan de wensen van de klant. Daarna heb ik de Woocommerce webshop opgebouwd en gezorgd voor een mogelijkheid om de producten met een csv document te uploaden.

Zo heb ik direct een uitgebreid zoekmodule gemaakt zodat mensen kunnen zoeken in de grote hoeveelheid foto’s. Een belangrijk onderdeel want de website begon direct al met honderden foto’s. Er kwamen alleen maar meer foto’s bij. Dit omdat de fotografen ook veel potentie zagen in deze website en zo hun steentje wilde bijdragen. De Woocommerce webshop werd zo dus snel gevuld met prachtige foto’s van Amsterdam en New York.

WooCommerce webshop responsive WordPress website bouwen MyCityPicture webdesign

Naast de uitgebreide zoeken module was het ook nodig om een duidelijk en overzichtelijk uitleg van alle mogelijkheden te maken voor de bezoekers. Zo zijn er vele teksten gemaakt om een uitleg te geven over alle mogelijkheden. Zoveel teksten dat er een accordeon menu nodig was om dit duidelijk en overzichtelijk te maken voor de bezoekers van de woocommerce webshop.

Voor de bezoekers was het ook nodig dat men kon zien hoe het uiteindelijke resultaat eruit zou zien van de foto met de lijst en de rest van de opties. Hiervoor heb ik aan de woocommerce webshop gravityforms toegevoegd zodat men alle opties kan selecteren zoals men wil. Met wat javascript en programmeerwerk heb ik er voor gezorgd dat men direct visueel een indruk krijgt van het einde resultaat. De lijsten worden direct zichtbaar en ook kan men de kleuren bepalen voor de passe partout en de breedte hiervan.

Maatwerk oplossingen

Maar dit was natuurlijk niet voldoende want de klant wilde ook een wishlist voor de woocommerce webshop hebben. Dit is normaal erg kaal en dus heb ik ook gezorgd dat men een indruk krijgt van het eind resultaat. Een mooie optie voor de Woocommerce webshop die ook gelijk zorgt voor een betere conversie en zoekmachine optimalisatie van de wishlist zijn ook publiek uiteindelijk.

Na al deze aanpassing voor de webshop was het nog niet klaar. Zo heb ik er een optie aan toegevoegd dat men ook een kadobon kopen en deze eventueel kado kan doen aan anderen. Nu kan men dus ook nog eens met een mooi en uniek kado aankomen op een feestje of dus alleen een kadobon kado doen.
Zo zijn ook alle e-mails aangepast met een professionele look en uitstraling.

Toen ik de website opleverde stonden er al honderden foto’s in. Met alle optie had deze Woocommerce webshop duizenden producten in het systeem staan. Zo is het dus heel goed mogelijk om met WordPress en Woocommerce een zeer professionele webshops te bouwen. En zo bied het zo meer mogelijkheden dan een Magento webshop wat de meesten zien als de meest professionele webshop.

Woocommerce webshop

De Woocommerce webshop is een plugin voor WordPress met veel mogelijkheden om het uit te bouwen tot een zeer complex systeem. Met dit project kan men goed zien wat zo de mogelijkheden zijn van een WordPress website mer Woocommerce webshop. Dit is een zeer krachtige plugin voor het maken van een webshop in WordPress met zeer veel mogelijkheden en als men wil kan dit makkelijk worden uitgebreid met vele extra’s.

Bent u ook geïnteresseerd in een betaalbare webshop en is magento te duur voor uw budget? Of bent u bekend met WordPress en wilt u daar graag een webshop bij hebben die u zelf makkelijk kan onderhouden? Dan is WordPress met Woocommerce misschien ook voor u de beste oplossing. Vraag vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden. Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een WordPress website met Woocommerce webshop en laat u verrassen door de prijzen en mogelijkheden.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen