Memorablegifts.nl

De product foto’s waren het probleem voor deze website. Memorablegifts is een webshop voor herinneringsgeschenken met vooral kleine beeldjes, hangertjes voor kettinkjes en dergelijke. Zeer interessant voor mensen die een speciaal geschenk wil kopen.

De website was nogal langzaam door de te grote foto’s. De foto’s hadden ook geen transparante achtergrond wat het ontwerp niet ten goede kwam. Ik heb toen de meeste product foto’s bewerkt voor internet dus zo klein mogelijk en er de achtergrond van verwijderd en alle product foto’s ook nog eens dezelfde afmetingen gegeven zodat het in de webshop ook makkelijker werkt, altijd de zelfde verhoudingen heeft en snel laad.

Op deze manier zijn ook direct de foto’s geoptimaliseerd voor zoekmachines, SEO.
De foto’s zijn helaas tot nu toe alleen op de voorpagina gebruikt. Hopelijk kan zo snel mogelijk de rest aangepast worden om de hele webshop dezelfde uitstraling te geven en sneller te maken voor een betere bezoekersvriendelijkheid.

Memorablagifts Magento webshop grafisch ontwerpen

Aanpassen product foto’s en SEO

De foto’s moeten de bezoekers overhalen om te kopen en dus een duidelijk beeld geven van het product. Maar dat alleen is nog maar het begin. Goede, kleine foto’s worden sneller geladen voor een betere bezoekerservaring en page speed score. Om te zorgen dat foto snel geladen worden is het nodig om de foto’s zo klein mogelijk te houden niet groter dan nodig is. Het gaat niet alleen om de afmeting van de foto’s maar hoe groot het als bestand is. Er zijn geen vaste standaard hiervoor maar mooi is als men de foto’s klein kan houden dan 10Kb maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.
Verder zijn er nog veel verschillende mogelijkheden om de foto’s te gebruiken voor SEO, zoekmachine optimalisatie.

Heb je een webshop en vind je dat je foto’s niet snel genoeg laden of zou je wel wat extra zoekmachine optimalisatie voor je webshop kunnen gebruiken. Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en geef om hoeveel foto’s het gaat omdat de prijs per foto voordeliger is bij grotere hoeveelheden.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen