BMComputer

De klant voor dit project was Winfried Pouw van Xinx die als medeoprichter van Mindsteps meewerkte aan het ontwikkelen van een nieuwe webshop Iselect dat op basis van een ander cms systeem, freemarker, Joomla en webshop virtuemart, moest werken.
BMComputer is hiervoor de eerste klant die deze nieuwe webshop in gebruikt heeft genomen voor hun Computerwinkel. De webshop haalt informatie van producten van het internet met de betreffende foto’s die hierna worden geïmplementeerd in de webshop virtuemart. Op zich een interessant systeem dat eigenlijk niet legaal is omdat men niet de rechten heeft om de informatie en foto’s te gebruiken voor de webshop.

De klant gebruikte Joomla met een webshop virtuemart en hierna moest de webshop Iselect geïmplementeerd worden. Door de vreemde combinatie en dat de webshop eigenlijk gebaseerd is op het freemarker cms systeem werd het gehele project erg complex.

Op het moment dat mijn hulp werd ingeroepen bleek men al tegen de deadline te lopen en hadden andere webdesigners al bedankt vanwege de spaghetti code die hierdoor was ontstaan. Dit had niets te maken met de webshop virtuemart en joomla maar met iselect.
Ik nam de uitdaging aan om het gehele systeem werkende te krijgen in alle browsers. 4 lange dagen volgden maar het project was klaar zoals de klant geëist had voor de deadline.

BMComputers Joomla Virtuemart webshop

Hierna werd mij gevraagd om het gehele project af te ronden omdat er nog vele kleine verbeteringen moesten worden doorgevoerd in het systeem. De webshop virtuemart was goed dus daar hoefde niets aan veranderd te worden. Hiervoor ben ik begonnen met het opknappen van de template in Joomla dat erg verouderd was, om daarna de templates voor iselect te verbeteren. Nadat Winfried Pouw niet kon voldoen aan de eisen van de klant besloot hij de klant de schuld te geven en hem op kosten te jagen om nieuwe servers te kopen. Dit was voor mij de reden om uit dit project te stappen omdat ik nooit zal meewerken bij het oplichten van klanten en klanten onnodig op kosten te jagen.

Hierdoor besloot Winfried Pouw van Xinx en Mindsteps mij niet te betalen met een slechte smoes. Uiteindelijk betaalt Winfried Pouw van Xinx, Mindsteps en Iselect helemaal niet. Pure oplichting dus.

Gelukkig heb ik de eer aan mijzelf gehouden en ben ik voor het eerst vroeg tijdig gestopt met een project.
Iselect is een systeem dat begon met een leuk idee maar uiteindelijk een spaghetti code is dat gebruik maakt van informatie en foto’s op het internet. Door het gebruik van Joomla, webshop virtuemart, Freemarker en Iselect is het systeem een spaghetti code die ook nog eens de website langzamer maakt en SEO optimalisatie onmogelijk maakt. Dit geeft een slechte naam aan Jooomla en webshop virtuemart.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Webshop Virtuemart

De webshop virtuemart is een toevoeging aan Joomla zoals Woocommerce voor WordPress. Wie niet alleen een webshop wilt maar ook zijn favoriete cms, Joomla of WordPress, wil blijven gebruiken is dit een perfecte oplossing. Het een goedkopere oplossing een complete Magento webshop te laten maken.
webshop virtuemart is niet de enige webshop mogelijkheid voor Joomla want er is ook Joomshopping wat een nog voordeliger oplossing is om een webshop te koppelen aan Joomla.

Wilt u een webshop virtuemart of een andere webshop koppelen met uw favoriet webshop, laat hier onder dan een bericht achter of vraag vrijblijvend een offerte aan.