Verwijder jQuery Migrate in WordPress zonder plugin

Verwijder jQuery Migrate in WordPress zonder plugin als dit niet nodig is. Dit is een kleine aanpassing dat zelfs kan helpen met page speed en Web Vitals. Wat je niet nodig hebt op de website moet je niet laden. En alles dat je niet laad scheelt laadtijd.

jQuery Migrate helpt om oude code met nieuwe code te laten communiceren. WordPress introduceerde jQuery Migrate in versie 3.6. Als alle plugins en theme up-to-date zijn is de migrate helemaal niet nodig. Hier moet een ieder dus voor zich beslissen om het wel of niet uit te schakelen.

Alles files die niet nodig zijn moeten niet geladen. Is slecht voor page speed.

Waarschuwing

Sinds WordPress 5.5 wordt jQuery Migrate standaard niet ingeschakeld. We zijn blijkbaar over de fase dat dit nodig was om te gebruiken. Heb je een versie nieuwe dan 5.5 dan is deze aanpassing niet meer nodig.

Als er gebruik wordt gemaakt van pagebuilders als Divi, Elementor, Thrive Architect of Visual Composer is het aangeraden om jQuery Migrate niet te verwijderen. Deze hebben nogal de neiging om niet veel te verbeteren in jQuery en hierdoor is het mogelijk dat er nog steeds oude code in staat. Hiervoor is het nodig om JQuery Migrate te laten zoals het is.

Verwijder jQuery Migrate in WordPress zonder plugin

Verwijder jQuery Migrate in WordPress zonder plugin want hier heb je geen speciale plugin voor nodig. Als het een onderdeel is van een plugin dan kan dat gebruikt worden. Voor WordPress is het altijd beter om zo min mogelijk plugins te gebruiken. Zeker voor page speed omdat er altijd veel extra css en JS files worden geladen wat je beter kan voorkomen.

Aan de andere kant is het ook veiliger om minder plugins te gebruiken. WordPress is erg populair bij gebruikers en ds ook bij hackers en spammers. Elke plugin kan makkelijk gedownload worden en de hackers kan de tijd nemen om lekken te vinden. Als ze een lek vinden kunnen ze hier misbruik van maken. Dus minder plugins zijn minder opties voor hackers.

Verwijder jQuery Migrate in WordPress zonder plugin Freelance website ontwikkeling

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Om de jQuery Migrate te verwijderen in WordPress plaats je volgende code in de functions.php van je child theme.


//Remove jQuery migrate
function my_remove_jquery_migrate( $scripts ) {
  if ( !is_admin() && isset( $scripts->registered['jquery'] ) ) {
    $script = $scripts->registered['jquery'];
    if ($script->deps) {
      $script->deps = array_diff($script->deps, array('jquery-migrate'));
    }
  }
}
add_action('wp_default_scripts', 'my_remove_jquery_migrate');

Dit is eigenlijk alles. Een simpel stukje code waarvoor het natuurlijk onnodig is om een plugin voor te installeren. Het is een kleine winst voor page speed maar alle kleine beetje helpen.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*