Xplorhonduras page speed

Xplorhonduras is een WordPress blog over Honduras. Er zijn zeer veel artikelen over toerisme, natuur, cultuur en politiek. Een zeer uitgebreid blog voor iedereen die iets te weten wil komen over Honduras en zijn mensen en natuur. Er zijn vele foto galeries, video’s en interessante informatie te vinden.

De WordPress website wordt al lange tijd door ons onderhouden. Er zijn voor lange tijd geen speciale aanpassingen gedaan. Ook deze keer wilde de klant niet veel veranderen. Wat vooral erg belangrijk was, was het optimaliseren voor page speed en web vitals. De website was met de tijd erg langzaam geworden. Hierdoor was het ook mogelijk enkele kleine aanpassingen te doen om de website iets meer te moderniseren.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Xplorhonduras page speed

Voor page speed zaten we met een klein probleempje en dat was Adsense. Adsense is iets waar je geen tot weinig controle over hebt voor optimalisatie van page speed en web vitals. Er zijn mogelijkheden om dit sneller te maken maar dat wilde deze klant niet. Adsense is een belangrijk inkomen en daar mag niets aan gedaan worden.

De rest van deze optimalisatie was niet zo moeilijk. Het theme is custom en vele plugins konden makkelijk vervangen worden door code in het theme. Ook alle overige aanpassingen voor page speed waren zo makkelijk te realiseren. Het was zo mogelijk om het maximale uit de website te halen. Alleen bleef Adsense het probleem.

Xplorhonduras page speed web vitals onderhoud freelance website ontwikkeling

Enkele belangrijke aanpassingen die zijn doorgevoerd zijn:

Uiteraard zijn nog een hoop kleine aanpassingen gedaan om de page speed van deze website te verbeter.
Xplorhonduras page speed zonder Adsense is 100/100 maar met Adsense is het rond de 65/98. Voorheen was page speed rond 40/75.

Kleine aanpassingen

De meeste aanpassing waren natuurlijk voor page speed en web vitals. Ondanks dat hebben we nog enkele andere aanpassingen kunnen, zoals:

Meeste aanpassingen waren nodig voor page speed maar de keine extra aanpassing waren ook belangrijk voor betere bezoekerservaring.

Onderhoud

Deze klant gebruikte al lange tijd het WordPress onderhoudspakket en is hier zeer te vrede over. De klant kan zich rustig richten op het schrijven van interessante informatie over Honduras. Door de verbeteringen hebben de bezoekers nu een betere en snellere website om deze informatie te bekijken.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen