WooCommerce Color Swatches and images

Begin dit jaar werd mij gevraagd iets te bedenken om de kleuren van producten te tonen in Color Swatches of afbeeldingen. Dit werd de WooCommerce Color Swatches and images. Een stukje webshop ontwikkeling voor WordPress dus.
Dit was eigenlijk een white label klus maar omdat David Rusman van Dwork niet wilde betalen en smoezen begon te verzinnen verviel de white label status. Dat was direct een goede reden om dit project hier te publiceren en te delen met anderen. Maar dat is niet alles.

Links code en demo WooCommerce Color Swatches and images

De demo is fictief en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden en heb ik geen enkele verantwoordelijkheid voor. Maar hopelijk laat het goed zien hoe het werkt en vooral dat het werkt.
Op de demo wordt gebruik gemaakt van een plugin, hierdoor kunnen enkele zaken anders waaronder het design maar niet in functionaliteit.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

WooCommerce Color Swatches and images

De WooCommerce Color Swatches and images is een webshop ontwikkeling waarvoor geen bestaande plugins gebruikt konden worden. Er zijn plugins maar die doen niet wat de klant wilde. En dus moest ik dit geheel zelf ontwikkelen.

Hier gaat het om variaties van een product, in dit geval kleuren, te tonen als klikbare foto’s of color swatches. Het is dus eigenlijk meer een esthetische eis van de klant maar het is voor de bezoekers wel makkelijker en duidelijker. In dit geval gaat het om een grote website, een soort marktplaats, waar voornamelijk zaken op het gebied van makelaars, interieur en interieurdesign worden aangeboden.

Neem bijvoorbeeld een stoel die in verschillende kleuren te verkrijgen is. Voor elke kleur kan men dan bij de variatie een aparte afbeeldingen uploaden. Als de afbeeldingen aanwezig zijn dan worden deze getoond als kleine pictogrammen. En als men hierop klikt, en dus een kleur selecteert, wordt deze ook getoond als productafbeelding.

In WooCommerce in WordPress kan men bij de eigenschappen voor de kleuren een afbeelding uploaden en of een kleur selecteren met een color picker. Deze worden dan ook getoond in de eigenschappenlijst om het makkelijker en overzichtelijker te maken. Dit staat buiten van de afbeeldingen die bij de productvariatie geüpload kan worden.

Dus als er bij de variatie geen afbeelding wordt geplaatst dan zal hij kijken of er een afbeelding bestaat voor de eigenschap. Als deze niet bestaat dan wordt er gekeken of er een kleur is geselecteerd met de color picker. En je kan zelfs een kleur instellen als een algemene standaard om die te tonen als er helemaal niets is ingesteld. Dus het is bijna onmogelijk dat er niets getoond wordt.

WooCommerce Color Swatches and images voor wanbetaler David Rusman van Dwork - Freelance Webshop ontwikkeling

WooCommerce webshop ontwikkeling

Slechts een klein deel van de website, of beter gezegd de marktplaats, was een webshop. Op deze website kunnen makelaars en ook stylisten en specialisten zich aanmelden en hun eigen pagina’s aanmaken. Men kan ook hun producten aanbieden via de marktplaats. Een perfecte plek dus voor stylisten en makelaars.

Voor de marktplaats wordt de WC Vendors plugin gebruikt. Deze is net als WooCommerce erg flexibel en kan er gebouwd worden wat men maar wenst. Een perfecte plugin met veel interessante opties en mogelijkheden.
Echter was er een klein probleempje met de commissie berekening waar men al lang mee stoeide. Dit probleem had ik in enkele dagen opgelost.

Voordat ik begon was er al een groot deel gebouwd en dat was nog niet zo slecht maar het probleem is wanbetaler David Rusman van Dwork. Deze heeft geen enkele programmeerkennis en kan maar met één thema werken en dus moest alles hiervoor worden verbouwd. Ik zou dit eerder “de klant op kosten jagen” noemen.

WooCommerce is een zeer populaire webshop voor WordPress. Het is makkelijk in gebruik en is verder heel erg compleet. En als men speciale toepassingen wenst dan zijn er vaak ook goede plugins voor te vinden. Maar als die er niet zijn of als men maatwerk wenst dan is dat ook mogelijk. In principe is alles mogelijk dus vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Wanbetaler David Rusman van Dwork

Ook heb ik voor wanbetaler David Rusman van Dwork nog een andere WooCommerce klus gedaan. Ik heb toen een WooCommerce Calculator ontwikkelde en ook deze heeft hij niet betaald. Hij beweerde zelfs dat de code niet van mij is maar door iemand anders was geschreven.

David Rusman van Dwork was altijd een late betaler. Eerst moet je een maand wachten om te kunnen factureren en dan moet je nog een maand wachten voordat het uiteindelijk betaalt wordt. Altijd gaf hij overal de schuld van aan de eind klant. Geen idee maar het is wel heel typisch dat je altijd bij elke klant dezelfde klachten krijgt te horen. Niet zo netjes zoals hij over zijn klant spreekt.

Duidelijk is dat David Rusman dit vaker doet en nog zekerder is dat hij altijd zijn klanten overal de schuld van geeft en dan nog loopt te klagen ook. Dus mocht met hem in zee gaan bedenk dan dat hij belachelijke prijzen rekent en uiteindelijk dit uitbesteed en deze mensen mogelijk niet betaalt. Doe niet mee aan deze slavernij en uitbuiting.

Meer informatie over David Rusman op businessinsider of download de pdf hier.