WooCommerce Calculator

Begin 2022 heb ik een WooCommerce Calculator gebouwd voor een klant van Dwork.

Ontwikkelen WooCommerce calculator

De WooCommerce Calculator is eigenlijk een webshop ontwikkeling dat mij vaker wordt gevraagd. Er zijn eigenlijk geen goede plugins voor te vinden die dit doet op de manier zoals vele eisen.

Het gaat om een calculator dat vaak gevraagd wordt waar men de prijs per m2 aanbied maar uiteindelijk pakken, potten etc. levert. Dit komt veel voor bij bijvoorbeeld bedrijven die parket, wand- en vloertegels verkopen. Dit is voor de klanten makkelijk om te berekenen hoeveel pakken ze nodig hebben.

In deze WooCommerce Calculator kan de bezoeker het benodigde aantal m2 invullen en eventueel een snijverlies selecteren. Hiermee wordt bepaald hoeveel pakken men nodig heeft en er wordt berekend hoeveel het totaal oppervlakte is voor dit aantal pakken en de totaal prijs hiervoor.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Bij een bestelling worden de verschillende gegevens zoals benodigde aantal m2 en het snijverlies vermeld in de winkelmand, in de order en de order e-mail maar uiteraard is het ook te zien bij de bestellingen in WooCommerce. Dit is natuurlijk handig voor zowel de koper als de verkoper.

Er is een speciaal custom veld aangemaakt voor de WooCommerce producten voor het aangeven van het totaal oppervlakte van een pak. De prijs wordt per m2 opgegeven.
Uiteindelijk moest dus bij deze producten duidelijk gemaakt worden dat de prijs per m2 is en niet per pak. Hiervoor wordt achter de producten prijs “per m2” geplaatst.

Woocommerce Calculator - Freelance Webshop ontwikkeling

Links WooCommerce calculator

Child-theme ontwikkelen WordPress

De bestaande WordPress website was gebouwd met het Flatsome theme. En omdat het eigenlijk alleen een kleine aanvulling voor de webshop leek het mij handiger om hier een child-theme voor te maken. Nu kan de klant gewoon het thema updaten zonder de extra code te verliezen.

Dit child-theme kan men downloaden via de link aan het eind van dit artikel.

Heb je interesse of speciale wensen voor een WordPress website of webshop, neem dan eens contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ook als je een nieuw concept hebt dan kan ik meedenken en samen zoeken naar de beste oplossing. Laat je verbazen door de mogelijkheden en de prijzen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen