WooCommerce Calculator

Begin dit jaar heb ik een WooCommerce Calculator gebouwd. Dit was eigenlijk een white label klus maar David Rusman van Dwork wilde niet betalen en dus kwam de white label status te vervallen. Dit is dan ook de reden dat dit project hier is gepubliceerd. Maar dat is niet alles. Later meer hierover.

Ontwikkelen WooCommerce calculator

De WooCommerce Calculator is eigenlijk een webshop ontwikkeling dat mij vaker wordt gevraagd. Er zijn eigenlijk geen goede plugins voor te vinden die dit doet op de manier zoals vele eisen.

Het gaat om een calculator dat vaak gevraagd wordt waar men de prijs per m2 aanbied maar uiteindelijk pakken, potten etc. levert. Dit komt veel voor bij bijvoorbeeld bedrijven die parket, wand- en vloertegels verkopen. Dit is voor de klanten makkelijk om te berekenen hoeveel pakken ze nodig hebben.

In deze WooCommerce Calculator kan de bezoeker het benodigde aantal m2 invullen en eventueel een snijverlies selecteren. Hiermee wordt bepaald hoeveel pakken men nodig heeft en er wordt berekend hoeveel het totaal oppervlakte is voor dit aantal pakken en de totaal prijs hiervoor.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Bij een bestelling worden de verschillende gegevens zoals benodigde aantal m2 en het snijverlies vermeld in de winkelmand, in de order en de order e-mail maar uiteraard is het ook te zien bij de bestellingen in WooCommerce. Dit is natuurlijk handig voor zowel de koper als de verkoper.

Er is een speciaal custom veld aangemaakt voor de WooCommerce producten voor het aangeven van het totaal oppervlakte van een pak. De prijs wordt per m2 opgegeven.
Uiteindelijk moest dus bij deze producten duidelijk gemaakt worden dat de prijs per m2 is en niet per pak. Hiervoor wordt achter de producten prijs “per m2” geplaatst.

Woocommerce Calculator - Freelance Webshop ontwikkeling

Links WooCommerce calculator

Child-theme ontwikkelen WordPress

De bestaande WordPress website was gebouwd met het Flatsome theme. En omdat het eigenlijk alleen een kleine aanvulling voor de webshop leek het mij handiger om hier een child-theme voor te maken. Nu kan de klant gewoon het thema updaten zonder de extra code te verliezen.

Dit child-theme kan men downloaden via de link aan het eind van dit artikel.

Heb je interesse of speciale wensen voor een WordPress website of webshop, neem dan eens contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ook als je een nieuw concept hebt dan kan ik meedenken en samen zoeken naar de beste oplossing. Laat je verbazen door de mogelijkheden en de prijzen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Wanbetaler David Rusman van Dwork

Nadat ik voor wanbetaler David Rusman van Dwork een ander project had opgeleverd begonnen de problemen. Altijd was het al een late betaler. Pas na een maand kon ik eindelijk factureren en dan duurde het bijna tot een maand voordat het uiteindelijk ook werd betaald. Alsof anderen geen rekeningen hebben om te betalen. Alles werd altijd afgeschoven naar zijn klanten, maar dat zou mijn probleem niet moeten zijn. Maar als altijd vol vertrouwen en zoals altijd achteraf factureren is wat mij uiteindelijk duur komt te staan.

Dit was een project apart en eigenlijk moest het een klein klusje zijn van 3 dagen werk, het bouwen van een WooCommerce calculator om tegels te verkopen. Er kwamen veel aanpassingen en uiteindelijk werkte ik een week om het af te ronden zoals de klant had gevraagd met alle aanpassingen. En toen kwam wanbetaler David Rusman van Dwork met het verhaal dat de klant boos was en afscheid had genomen. Ik kon dus fluiten naar mijn geld hoewel de wanbetaler David Rusman eigen mijn opdrachtgever was.

Een maand later ging ik eens kijken op de website en ontdekte dat daar mijn volledige code was gebruikt. Dit is makkelijk te controleren door alleen maar te kijken naar de broncode van de pagina. Volgens wanbetaler David Rusman was dat niet mijn code maar was het van iemand anders. Ik had zogenaamd nergens recht op. Dit klinkt als oplichting.

Vermoeden is dat men er een plugin van wil maken om het eventueel door te verkopen of iets dergelijks. Dit is dan ook de reden dat ik besloten heb de gehele code te publiceren, er een demo van te maken en iedereen de mogelijkheid te bieden alle bestanden te bekijken.

Download hier de originele child-theme en bron code om te vergelijken met mijn code.

Meer informatie over David Rusman op businessinsider of download de pdf hier.