Sportyon

Deze opdracht kwam met een nieuw concept over Sport en wilde beginnen met een custom website over voetbal. Dit zou een soort van wikipedia website moeten worden voor Sport uitslagen maar eerst zou het alleen voor voetbal gebruikt worden.

De samenwerking custom website

Deze website werd gemaakt in samenwerking met een andere programmeur omdat het zo’n grote en complexe website zou worden. Ten eerste hebben wij bekeken wat de mogelijkheden Cake was al niet voldoende voor deze website en dus werd besloten een framework op te zetten en de rest custom op te zetten. De hele website moest helemaal vanaf niets opgebouwd worden. Dat was dus een interessante opdracht met verschillende uitdagingen.

Nadat de basis bepaald was hebben gekeken naar de beste oplossing voor de templates. Uit de verschillende mogelijkheden hebben we uiteindelijk gekozen voor Smarty. Dit omdat het flexibel is en waar voldoende informatie voor is om hier de template in te maken. Wat we nodig hebben voor deze complexe custom website in php.

PHP smarty website ontwikkeling Sportyon

De templates

Nadat dit allemaal bekend was kon ik beginnen met het maken van de templates. Dit begon eigenlijk met nog meer enkele schetsen maar de klant wist wel heel goed wat hij wilde en had zelfs nog enkele wensen voor animaties met Javascript.

In korte tijd had ik het eerste ontwerp klaar voor de custom website in php. Hierna kwam de klant met het idee dat het niet zo nodig was voor oudere browser en dus wilde hij het volledig in html5 en css3. Zo kon ik dus helemaal opnieuw beginnen.

Nadat de template helemaal gemaakt was in html en css ben ik direct begonnen met de animatie van het menu en de uitslagen tabellen. Helaas veranderde de klant weer van mening en wilde de website nu weer dat men ook de website kon bekijken in oudere browsers maar nu was de bedoeling dat het goed te bekijken moest zijn tot en met Internet Explorer 7.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Custom website in PHP

Een custom website in php is een dynamische website dat geheel geprogrammeerd is in php, html en css. Soms ook met meerdere programmeertalen zoals Javascript en Jquery. Het voordeel hiervan is dat de website volledig naar de wensen van de klant gemaakt wordt en dat deze ook nog eens dynamisch is wat een groot voordeel is voor de website.
Het laten maken van een custom website in php kan wel een heel stuk duurder zijn. Later is het ook vaak moeilijker om aanpassingen aan te brengen omdat er geen cms aan is verbonden.

Een custom website in php is interessant voor bedrijven die een vast concept hebben en de website later niet te vaak meer willen aanpassen. Voor mensen die zelf de website wil beheren en te onderhouden is het verstandiger om te kiezen voor een WordPress, Joomla of andere cms. Ook zou men kunnen kiezen voor een custom cms.