Nieuweplekkenontdekken page speed en web vitals

Deze keer heb ik voor Nieuweplekkenontdekken page speed en web vitals geoptimaliseerd. “Nieuwe plekken ontdekken” is de website van een jonge vrouw die haar plezier en passie voor reizen deelt met iedereen. Zo kan je artikelen lezen over interessante plekjes in Nederland en buitenland maar kort gezegd is de website een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken.

Op de website wordt geschreven over alle plekjes die de schrijfster heeft bezocht, ge├»llustreerd met prachtige foto’s en natuurlijke interessante tips. Voor de mensen die altijd op zoeken zijn naar nieuwe plekjes om te ontdekken of er een vakantie door te brengen is deze website een goede start.

Voor deze website was page speed nogal laag en dat moest dan ook verbeterd worden. Een goede website moet niet alleen interessant zijn en goede informatie bieden maar het moet ook snel en bezoekersvriendelijk zijn.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Nieuweplekkenontdekken page speed

Voor deze website moest rekening gehouden worden met de kwaliteit van de afbeeldingen en de website was gebouwd met een premium WordPress thema. Omdat afbeeldingen altijd een grote impact hebben op de page speed was lazy load voor afbeeldingen erg belangrijk. En omdat we te maken hadden met een premium WordPress thema moest ik er een child-theme gebouwd worden.

Om de website ook meer bezoekersvriendelijk te maken en hiermee ook de snelheid te verbeteren is er gekozen om infinite scroll te gebruiken. Deze wordt alleen gebruikt op de homepage en archiefpagina’s. Zo hoeven bezoekers niet meer pagina na pagina te open om alle artikelen te bekijken.

Nieuweplekkenontdekken page speed en web vitals - freelance website ontwikkeling

Enkele belangrijke aanpassingen die zijn doorgevoerd zijn:

Dit zijn aardig wat aanpassingen maar alle aanpassingen zijn geplaatst in een child-theme waardoor men het thema altijd kan updaten als men wil.

Nieuweplekkenontdekken page speed en web vitals

Op deze website zijn veel verschillende aanpassingen gedaan om de page speed te verbeter. Met name is er voor gezorgd dat alleen geladen wordt wat nodig is en zijn alle afbeeldingen verkleind.

Verschillende plugins zijn verwijderd maar ook Font Awesome. De Font Awesome iconen zijn vervangen door sprites die nu ook met een shortcode geladen kunnen worden in de artikelen. En zo wordt ook de code voor het contactformulier alleen geladen op de contactpagina.

De belangrijkste aanpassingen voor Web Vitals zijn de infinite scroll en het laden van afbeeldingen door middel van lazy load. Dit zorgt ervoor dat de website niet alleen sneller laad maar door de infinite scroll kan men alle artikelen bekijken zonder van pagina naar pagina te gaan. Dit verbeterd de bezoekerservaring terwijl de website sneller laad en soepeler werkt.

Toen we begonnen met het optimaliseren van page speeds en web vital scoorde de website 50+ voor mobiel en rond de 70 voor desktop. Misschien niet zo heel erg slecht maar het was zeker niet voldoende. Hier kunnen we geen genoegen mee nemen ondanks het laden van analytics en andere code van derden. Wij gaan altijd verder en proberen er het maximale uit te halen.

Na alle verbetering en aanpassingen scoort de website nu 88 voor mobiel en 99 voor desktop. Nu is het voornamelijk de code van derden zoals Google Analytics wat een probleem is voor page speed. Ook de gewenste hoge kwaliteit van de afbeeldingen maken de website langzamer maar voor mooie plekjes heb je mooie foto’s nodig.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen