Lenapostuma page speed en web vitals

Lenapostuma page speed en web vitals en onderhoud. Lena Postuma Sculpturen is de website van de artiest Lena Postuma die sculpturen maakt van brons en gietsteen. Erg interessant maar na jaren van onderhoud werd het tijd om de website eens te optimaliseren voor page speed en web vitals.

OP de website zijn veel van haar werken te bezichtigen en kan men in contact komen met de artiest. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in beelden en een een herdenkingsbeeld of iets dergelijks voor de tuin wil kan bij haar terecht.

Alle lange tijd wordt deze WordPress website door ons onderhouden. Tussendoor zijn er kleine aanpassingen geweest. Er zijn voor lange tijd geen speciale aanpassingen gedaan. Deze keer werd het belangrijk om de website te optimaliseren voor page speed en web vitals. De website was met de tijd erg langzaamer geworden en code verouderd. Deze keer werd direct besloten om ook enkele kleine aanpassingen te doen om de website iets meer te moderniseren.

Met een WordPress Onderhoudspakket kunt u zorgeloos ondernemen.

WordPress Onderhoudspakket

Lenapostuma page speed

Voor page speed hadden we te maken met een klein probleempje en dat was de slider op verschillende pagina’s. Voor optimalisatie van page speed en web vitals was het belangrijk een hoop te veranderen hieraan.

De rest van deze optimalisatie voor deze website was niet zo moeilijk. Het theme is door ons gemaakt en verschillende plugins konden vervangen worden door extra code in het theme. Ook alle overige aanpassingen voor page speed waren op deze manier makkelijk te verwerken. Het was zo mogelijk om het maximale uit de website te halen. Alleen bleef de slider het probleem.

Lenapostuma page speed en web vitals freelance website ontwikkeling

Enkele belangrijke aanpassingen die zijn doorgevoerd zijn:

En dit zijn maar een aantal van de aanpassingen die zijn toegepast om page speed van deze website te optimaliseren.

Lenapostuma page speed en web vitals

Uiteraard zijn ook nog enkele kleinere aanpassingen gedaan om de page speed van deze website te verbeter. Met name is er voor gezorgd dat alleen geladen wordt wat nodig is en zijn alle afbeelding verkleind.

Toen we begonnen met het optimaliseren van page speeds en web vital scoorde de website 79 voor mobiel en 87 voor desktop. Op zich nog niet eens slecht natuurlijk. Veel bedrijven zijn blij met een dergelijke scoren maar wij gaan altijd verder en proberen er het maximale uit te halen.

Na alle aanpassingen en verbeteringen scoort de website nu 93 voor mobiel en 99 voor desktop. Helaas is het met name de slider dat er geen 100/100 wordt gehaald maar het resultaat is erg goed.

Onderhoud

Deze klant gebruikte al lange tijd het WordPress onderhoudspakket en is hier zeer te vrede over. De klant kan zich rustig richten op maken van sculpturen en hoft zich geen zorgen te maken om de website. Door de verbeteringen hebben de bezoekers nu een betere en snellere website om het werk/kunst te bekijken van Lena Postuma.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen