Google Adsense

Adsense is het partner programma van Google. Wie een product heeft of website waar men meer bezoekers voor wilt krijgen kunnen terecht bij Adwords van Google. Wie zich hier aanmeld kan een salescampagne starten en Google links, banners en dergelijke laten tonen op websites die passen bij de doelgroep van jouw website.

Voor mensen die een eigen website hebben en door middel van een beetje reclame wat extra geld willen verdienen is Adsense een geschikte tool. Adsense werkt vrij gemakkelijk maar er zitten wel enkele voorschriften aan vast.

Voor mensen met een eigen website of blog is Adsense een redelijke manier om geld mee te verdien.

Hoe werkt Adsense

Om Adsense op je website te kunnen gebruiken heb je natuurlijk allereerst een website nodig waar je dagelijkse bezoekers op krijgt. Hoe meer hoe beter natuurlijk maar dat spreekt voor zich.

Op de website van Google Adsense kan je je vrij aanmelden. Hier moet je je persoonlijke gegevens opgeven en de gegevens van je website waar je de advertentie wilt plaatsen. Na het inschrijven zal Google je gegevens controleren en je website bekijken. Zei kijken naar de opbouw van je website, de content, de betrouwbaarheid. Heel belangrijk is dat je een disclaimer en een privacybeleid hebt.

Als men je website heeft goed gekeurd kan je op de website banners aanmaken en aangeven wat voor reclame je wilt plaatsen. Je hebt een keus uit verschillende afmeting en type reclame. Zo kan je kiezen voor een blok met links, een statische of dynamische afbeelding of een video.

Je kiest voor een bepaalde afbeelding en grote en Google Adsense geeft je een code die je op je website kan plaatsen. Je hoeft enkel en alleen de code te plaatsten op de plek waar je de banner of linkbox wilt hebben. Google zorgt dat er banners geplaatst worden die overeenkomen met de content op de pagina. Hier heb je dan zelf geen omkijken meer naar. Belangrijk is wel goed te kijken of dit echt goed gaat.

Regels van Google

Ten eerste is het heel belangrijk dat Google je website en jouw persoonlijke gegevens goed keurt. Op zich valt dit wel mee. Als je gegevens of website niet helemaal op orde zijn zal men je dit mededelen. Na aanpassing kan je je nieuwe gegevens opnieuw laten controleren. Uiteraard krijgt je maar enkele kansen en kan je niet eindeloos je gegevens veranderen en aanpassen.

Er zijn wel belangrijke regels verbonden aan het gebruik van Adsense. De belangrijkste is dat je nooit zelf op één van de links of banners mag klikken op je website. Ook mag je anderen niet op de links laten klikken. Google is hier heel erg streng in. Als men ontdekt dat je het doet dan wordt je account zonder pardon gesloten en het openstaande bedrag dat je hebt verdient tot die tijd ben je dan kwijt.

Google Adsense Internetmarketing Freelance website ontwikkeling

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

Zo zijn er ook regels voor hoeveel reclames op je website en waar je die precies plaatst. Je mag dus geen mensen verwarren met de links en het moet duidelijk zijn dat het reclame is. Google wil ook niet dat je een website helemaal vol stopt met reclames van Adsense want dat zou weer afbreuk zijn aan de reputatie van Google.

Voordat je begint met Adsense raden wij je aan om eerst heel aandachtig de disclaimer en de reglementen van Adsense te lezen. Kijk ook eens op het forum van Google Adsense om te kijken wat er zoal aan problemen zijn en waar men voor op moet letten bij het gebruik van Adsense. Hier kan men ook hele nuttige tips en adviezen vinden.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*