Anti spam WordPress reacties met honeypot

Anti spam WordPress reacties met honeypot zonder plugins is de beste manier om spambots op je website het zo moeilijk mogelijk te maken. Mooiste hiervan is dat je hier mee de bezoekers niet hoeft lastig te vallen met het vreselijk ReCaptcha dat de bezoekers alleen maar stress bezorgt.

Iedereen die een blog heeft op zijn WordPress website zal waarschijnlijk de optie bieden dat mensen kunnen reageren op het artikel. Dit is goed voor SEO en kan gebruikt worden om te zorgen dat bezoekers terugkeren naar de website. Maar men zal ook bekend zijn met de grote hoeveelheid spam reacties. Dit is niet positief voor de website en ook niet voor de website beheerders die steeds die spam reacties moet verwijderen.

Met deze anti spam WordPress reacties met honeypot worden de spambots gestraft en niet bezoekers met vreselijke ReCaptcha’s.

Stop met ReCaptcha

Alleen het woord ligt direct als vies in de mond. ReCaptcha is een vorm om te kijken of je geen robot bent. Iedereen zal dit wel kennen tegenwoordig. Moet klikken op alle plaatjes met een stoplicht, een bus, een palmboom of iets anders. En vaak lukt het niet eens in één poging omdat we mensen zijn en geen robots.

De ReCaptcha zorgt bij iedereen voor stress en heel veel mensen zullen hebben afgehaakt omdat ze hier geen zin in hebben. Logisch, want het is alsof ze kijken of je geen aap bent. En dan gaat het bij de eerste poging verkeerd. Ben je dan een robot of een aap?

Het ergste van alles is dat door de spambots de bezoekers gestraft worden met een vreselijke ReCaptcha. Met deze anti spam WordPress reacties met honeypot worden de spambots gestraft en niet bezoekers. De bedoeling van deze methode is dat bezoekers rustig hun reactie kunnen plaatsen zonder de stress van ReCaptcha.

Wat is honeypot

Honeypot is een algemene naam die men hiervoor heeft verzonnen omdat je een soort van honingpot maakt voor spambots. Dit kan gebruikt worden voor alle soorten formulier waar het mogelijk om de evaluatie te beïnvloeden.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Er wordt een extra verplicht veld toegevoegd aan de sectie om een reactie te plaatsen. Dit veld moet met CSS verborgen worden. De bezoekers zien dit veld niet en zullen dan ook niets invullen. De spambots zien het wel want zij kijken alleen naar de code. De spambots proberen alles in te vullen dat verplicht is. Truc is dat dit veld leeg moet blijven maar dat weten spambots niet. Als een spambot dit veld invult en daarna probeert te versturen wordt de reactie gezien als spam. Men kan beslissen dit direct weg te gooien of te verplaatsen naar de spamfolder.

Dit is een simpele oplossing om spamreacties te voorkomen. De bezoekers zien er niets van. En omdat er geen ReCaptcha nodig is zal men eerder een reactie plaatsen.

Anti spam WordPress reacties met honeypot zonder plugin Freelance website ontwikkeling

Anti spam WordPress reacties met honeypot

Als men logisch nadenkt zal duidelijk zijn dat met ReCaptcha mensen nog steeds handmatig een spamreactie kunnen plaatsen. Dit geldt ook voor honeypot. Belangrijkste is dat hiermee al een groot gedeelte van de spamreacties voorkomen worden. Dat is al een goed punt.

WordPress instellingen

Belangrijk is ook om de instelling voor reactie in WordPress goed op te zetten. Doe het volgende:

Hiermee moet elke reacties handmatig geaccepteerd worden. Dit heeft het voordeel dat je direct de reactie kan beantwoorden. Dit kan weer goed zijn voor SEO en geeft een betere indruk voor andere bezoekers.

Anti spam WordPress reacties met honeypot

Voor de rest is het nodig om onderstaande code naar wens aan te passen en te plaatsen in functions.php van je child-theme. Als je geen child theme hebt kan je een WordPress child-theme maken.


// Anti spam WordPress reacties met honeypot
// Cornelis Freelance website ontwikkeling https://www.cornelisdeleeuwvanweenen.nl/
// Add honeypot to comment section
function clw_add_honeypot($fields) {
  $new_fields = array();
  $new_fields['age'] = '<p class="comment-form-age"><label for="age">Leeftijd <span class="required">*</span></label><input id="age" name="age" type="text" value="" ></p>';
  $fields = array_merge($new_fields, $fields);
  return $fields;
}
add_filter('comment_form_default_fields','clw_add_honeypot');

// If honeypot field is not empty, move it to spam
function clw_detect_honeypot($comment_status) {
  if(!empty($_post['age'])) {
    $comment_status = 'spam';
  }
  return $comment_status;
}
add_filter('pre_comment_approved', 'clw_detect_honeypot');

Plaats in de CSS de volgende code:


p.comment-form-age{display:none}

Belangrijk is dat je iets unieks gebruikt voor het nieuwe veld. Gebruik natuurlijk geen honeypot of iets dergelijks. Hier is “age” gebruikt maar verander dit in iets dat meer past bij de website. Let op dat je dan wel overal “age” veranderd.
Beste is ook de HTMl aan te passen aan de HTML dat gebruikt wordt door het theme. Hier is uitgegaan van de standaard HTML opzet van WordPress.

Als de class wordt aangepast zal dit ook in de CSS moeten worden aangepast. Dit kan direct in de stylesheet van het thema geplaatst worden maar ook in via customizer als bij “Extra CSS”. Belangrijk hier is dat de CSS nooit inline wordt geplaatst.

Vraag vrijblijvende een offerte aan.

Offert Aanvragen

WordPress plugins

Er zijn verschillende plugins te vinden om dit te doen. WordPress heeft overal wel een plugin voor maar dat is meestal niet de beste oplossing. Veel plugins werken volgens een vaste werkmethode en de makers van de spambots kunnen hier rekening mee houden. Op deze manier kunnen spambots leren om toch nog spamreacties te plaatsen.

Door bovenstaande code aan te passen zoals omschreven is het altijd uniek en voor spambots onmogelijk dit te leren. Spambots zullen op deze manier altijd in de val trappen.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste..!!

Reageer

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*