19 april 2012 ikkos

Reclames op je website

Wie een goed lopende website heeft en heel veel bezoekers per dag ontvangt op zijn of haar website kan er voor kiezen om reclames te plaatsen. Voor het plaatsen van reclame op je website zijn er een heleboel oplossingen maar de drie belangrijkste en meest voorkomende zijn:

De eerste twee zijn vooral gericht op commissie per verkoop en per klik, als je direct reclames plaatst op je website kan je hiervoor een vast bedrag vragen per maand of jaar.

Adsense

Waarschijnlijk is Adsense de meestgebruikte vorm voor het plaatsten van reclames op een website. Het is makkelijk en je hebt niets te maken met allerlei verschillende websites en bedrijven die bij jou een reclame willen plaatsen. Google neemt alles voor je over en zorgt dat bij jou teksten de beste reclames worden getoond.

Vooral beginnende internetmarketeers maken hier gebruik van maar er zijn ook vele die gespecialiseerd zijn in deze vorm van reclame en weten hier dan ook aardig wat geld mee te verdienen.

Bedenk wel dat Google heel erg streng is en dat er een kans is dat Google je account blokkeert en dan heb je dus ineens helemaal niets meer. Hier moet je dus wel voorzichtig mee zijn.

Affiliatie programma’s

Er zijn verschillende affiliatie programma’s waar je je eenvoudig en gratis kan inschrijven. Ze zijn niet allemaal gratis en dat is omdat men wel serieuze affiliates willen hebben en geen mensen die het weleens willen proberen. Deze bedrijven hebben serieuze contracten en contacten en ook voor hen geldt dat ze hun reputatie zo hoog mogelijk willen houden.

Het voordeel van de affiliatie programma’s ten opzichte van Google is dat je veel gerichter banners, links en dergelijke kan plaatsen op je website. Jij geeft duidelijk aan wat jij wilt plaatsen op je website en je kan er voor kiezen om tekstlinks te gebruiken. De tekstlinks zijn aantrekkelijker omdat bezoekers eerder op een tekstlink zal klikken dan op een banner.

Ook hier geldt dat je goed de voorwaarden moet lezen van de affiliatie programma’s en je bent niet verplicht om je maar bij 1 affiliatie programma’s in te schrijven. Je kan dus kiezen welke de beste reclame bied voor jouw website. Denk hierbij goed na over de doelgroep die je bereikt en wilt bereiken met je website.

Reclame ruimte aanbieden

Als je geen gebruik wilt maken van Adsense of affiliatie programma’s kan je er voor kiezen om reclame ruimte aan te bieden op je website. Er zijn heel veel websites, bedrijven, op zoek naar goeie websites waar heel veel bezoekers komen die behoren tot de doelgroep van deze websites, bedrijven. Deze mensen hebben er geld voor over om hun banner en of tekstlinks op jouw website te plaatsen.

Voor dit soort reclame kan je een vaste prijs per maand of jaar afspreken met de klant. Er is geen echte regel voor het vaste stellen van de juiste prijs voor jouw reclame ruimte. Wel zijn er enkele factoren die van belang zijn voor de hoogte van de prijs die je kan vragen.

Uiteraard is het belangrijkste dat je website bezoekers heeft die voldoende aan de doelgroep van de website, bedrijf die op jouw website een banner wil plaatsen. Als je website gaat over eten dan zal een makelaar bijvoorbeeld geen reclames op jouw website willen plaatsen.

De informatie die men wil zien voor men overgaat tot het plaatsen van een banner op jouw website is de page ranking en het aantal bezoekers per dag. De page ranking gaat hand in hand met het aantal bezoekers. De meeste die betalen voor het plaatsen van reclame zoeken websites met een page ranking tussen de 1 en 10 en natuurlijk willen zij zo veel mogelijk bezoekers zien. Belangrijk hierbij zijn het aantal unieke bezoekers en het totaal aantal bezoekers en het aantal pagina’s per bezoekers.

Als je reclame wilt aanbieden op je website plaats je dan in de schoenen van die mensen die eventueel in aanmerking komen voor reclame op jouw website en bedenk je of dat jij een banner zou plaatsen en hoeveel je daar voor over zal hebben. Kijk dus niet naar hoeveel je zou willen verdienen.

Als je nog niet veel bezoekers hebt kan je de prijs laag houden en als je meer bezoekers krijgt kan je de prijzen verhogen, zo groeit je inkomen aan reclames langzaam mee met je website. Zie je klanten als partners en bied hen iets extra’s Je kan bijvoorbeeld een referentie over de producten van die klant of je kan de klant aanbieden iets te schrijven over zijn of haar product(en)

Tagged: , , , , , ,

Offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of doe een gok en vraag eens wat ik voor jou en je website kan betekenen