• Aanpassen social media wordpress theme
  • Optimaliseren structuur website
  • Verwijderen overbodige onderdelen
  • Aanpassen menu en betaal mogelijkheden


wordpress webdesign social media dooppy

Social concept is een website die hulp en diensten aanbied op het gebied van Social media. Omdat Social media steeds belangrijker wordt voor de vindbaarheid van een website is dit een goed concept.

Deze opdracht kwam binnen omdat men een Social media theme had gekocht voor WordPress maar die bleek niet helemaal te werken zoals men wilde en op zich is dit een makkelijke en goedkope oplossing voor wie een WordPress website wil. Het kopen van een WordPress is uiteraard veel goedkoper dan een complete theme te laten bouwen naar wens.

Deze klant had gekozen voor een responsive theme met betalingsmogelijkheden en de bedoeling is om via deze website pakketten te verkopen voor Social Media SEO. Zoals vele weten is Social media een vorm van SEO om meer bezoekers naar de website te trekken maar voor Google en de meeste zoekmachine niet echt belangrijk in direct zin maar omdat het bezoekers trekt heeft het ook invloed op de pageranking.

In het begin leek dit een grote klus want meestal hebben de themes die men kan kopen een hoop bugs en moeten ze altijd aangepast worden. Deze keer was het zo slecht nog niet en ook was het responsive goed opgezet, dus goed voor Social media.

Naast dat ik het ontwerp van de theme had aangepast heb ik ook het menu aangepast en de gehele structuur van de pagina’s verbeterd en alle overtollige code verwijderd om de site sneller te maken.
De opdracht gever was niet blij met de betaalmogelijkheden die dit theme heeft en dus heb ik ook die verwijderd en vervangen voor een betaalmogelijkheid via paypal.

Een klus waar ik normaal 2 dagen voor zou nemen was deze keer in een dag gereed en de klant blij met deze besparing want zoals gebruikelijk reken ik niet meer dan nodig is. Nu is er een nieuwe website die Social media pakketten aanbied voor andere websites en bedrijven die dit wensen.

Na afloop heeft de klant de naam van de website veranderd in Dooppy en is deze nog niet echt online maar hopelijk heeft deze klant binnenkort alles klaar om helemaal online te gaan en te beginnen met het verkopen van Social Media pakketten met zijn nieuwe aangepaste responsive wordpress website.

Social media

Social media wordt met de dag belangrijker. Wie maakt er nog geen gebruik van social media om in contact te blijven met vrienden en familie. Social media kan voor een bedrijf, website, nog veel meer bieden dan alleen maar contact onderhouden. Door middel van social media kunnen bedrijven communiceren met hun bestaande klanten, meer potentiƫle klanten aantrekken en zo het bedrijf nog meer laten groeien.
Je ontkomt dus niet meer om social media toe te passen in je website en bedrijfsstrategie.

  • Share:

Offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of doe een gok en vraag eens wat ik voor jou en je website kan betekenen