• Oplossen problemen met responsive Joomla
  • Responsive Joomla template aanpassen
  • Bugs oplossen in oud design
  • Problemen oplossen met responsive Joomla menu en social media


responsive Joomla website nr7even
Dit project werd gedaan in opdracht van I’m design die na een andere opdracht mij ook voor deze opdracht in schakelde om problemen op te lossen met een responsive Joomla template.

Responsive Joomla webdesign

Responsive webdesign wordt steeds vaker gevraagd maar is eigenlijk niets meer dan een webdesign dat ook goed te zien is op de i-pad en I-phone omdat deze tegenwoordige betere technieken hebben maar voor de afmetingen van de website is hier heel erg belangrijk. Men wil dan dat een website ook mee veranderd als je veranderd van portrait view naar landscape view. Eigenlijk betekend dit dus ook dat een menu mee veranderd, dat kan op de ene manier horizontaal zijn en de andere manier vertical. Dit was ook het geval bij het responsive Joomla webdesign van deze opdracht.

Responsive Joomla Nr.7even

Helaas was de website maar tijdelijk en als jubileum website voor het 5 jarig bestaan van deze uitgaansgelegenheid Nr.7even in Heerlen, Limburg. De basis website is een zeer uitgebreid flash website waar ik als website ontwikkelaar niet graag aan werk vanwege de problemen met SEO en dus het vindbaar maken van de website maar in dit geval had men al veel bezoekers doordat het een zeer populaire uitgaansgelegenheid is en dat is natuurlijk al een voordeel.

Toen ik begon aan de website was er al een groot deel opgezet wat er al erg goed uitzag maar helemaal vol zat met bugs voor het responsive Joomla webdesign. Voor responsive Joomla webdesign moet je op een andere manier ontwerpen en heel goed op de kleine details letten en zo ook bij deze opdracht.

Ten eerst heb ik de aanpassen gemaakt zoals men wilde en daar ben ik begonnen met het oplossen van de problemen. De meeste problemen waren het menu en de social media iconen die niet op de juiste manier veranderde als men van portrait view naar landscape gaat en andersom. Na het oplossen van de bugs heb ik dus ook het menu en de social media iconen op hun plek gezet en werkend gemaakt.

Uiteindelijk werd het een mooi project, een responsive webdesign in combinatie met Joomla maakte het een mooi jubileum website dat goed bekeken kon worden op de i-pad, i-phone, op de computer en zelf op grote breedbeeldschermen. Het was een leuk project om aan te werken met de vele uitdagingen die ontstaan bij responsive webdesign.

  • Share:

Offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of doe een gok en vraag eens wat ik voor jou en je website kan betekenen