• Aanpassen product foto’s verwijderen achtergrond
  • Aanpassen product foto’s voor internet, webshop, SEO


magento webshop Aanpassen product foto's memorablagifts
Memorablegifts is een webshop voor herinneringsgeschenken met vooral kleine beeldjes, hangertjes voor kettinkjes en dergelijke. Zeer interessant voor mensen die een speciaal geschenk wil kopen.

De website was nogal langzaam door de te grote product foto’s maar de product foto’s hadden ook geen transparante achtergrond wat het ontwerp niet ten goede kwam. Ik heb toen de meeste product foto’s bewerkt voor internet dus zo klein mogelijk en er de achtergrond van verwijderd en alle product foto’s ook nog eens dezelfde afmetingen gegeven zodat het in de webshop ook makkelijker werkt, altijd de zelfde verhoudingen heeft en snel laad.

Op deze manier zijn ook direct de foto’s geoptimaliseerd voor SEO.
De foto’s zijn helaas tot nu toe alleen op de voorpagina gebruikt en hopelijk kan zo snel mogelijk de rest aangepast worden om de hele webshop dezelfde uitstraling te geven en sneller te maken voor een betere bezoekersvriendelijkheid.

Aanpassen product foto’s en SEO

De product foto’s moeten de bezoekers overhalen om te kopen en dus een duidelijk beeld geven van het product maar dat alleen is nog maar het begin. Goede product foto’s worden snel geladen voor een betere bezoekerservaring. Om te zorgen dat foto snel geladen worden is het nodig om de foto’s zo klein mogelijk te houden niet groter dan nodig is. Het gaat niet alleen om de afmeting van de foto’s maar hoe groot het als bestand is. Er zijn geen vaste standaard hiervoor maar mooi is als men de foto’s klein kan houden dan 10Kb maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.
Verder zijn er nog veel verschillende mogelijkheden om de product foto’s te gebruiken voor SEO, zoekmachine optimalisatie.

Heb je een webshop en vind je dat je foto’s niet snel genoeg laden of zou je wel wat extra zoekmachine optimalisatie voor je webshop gebruiken, vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en geef om hoeveel foto’s het gaat omdat de prijs per foto voordeliger is bij grotere hoeveelheden.

  • Share:

Offerte aanvragen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of doe een gok en vraag eens wat ik voor jou en je website kan betekenen